Tovább menetel a Kecskemét, újabb döntetlen a Vasastól

2022. augusztus. 27., 22:09   |    

Tovább menetel a Kecskemét, újabb döntetlen a Vasastól

A KTE 0-1-ről fordított a ZTE ellen, a Vasas döntetlent ért el a Mezőkövesd otthonában, míg a DVSC 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján.

Kecskeméti TE-ZTE FC 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Banó-Szabó (42. - 11-esből), Szabó L. (55., 58. - az elsőt 11-esből), illetve Bedi (12.)
Kiállítva: Tóth B. (88.), illetve Huszti (41.)
Kecskemét: Varga B. - Szabó A., Belényesi, Szalai G. - Nagy K. (Meszhi, 81.), Katona B. (Djuranovic, 87.), Vágó, Grünwald - Szuhodovszki (Szabó L., a szünetben), Tóth B., Banó-Szabó (Katona M., 66.)
Zalaegerszeg: Demjén - Bedi, Kálnoki-Kis, Mocsi (Szafronov, 64.), Huszti - Tajti, Sankovic (Lesjak, 64.) - Ubochioma (Májer, 67.), Németh (Kovács B., 52.), Gergényi - Ikoba (Szalay Sz., 69.)

Komoly letámadással kezdett a Zalaegerszeg, nem nagyon hagyta, hogy a hazai együttes kihozza a labdát, a játék többnyire a kecskemétiek térfelén zajlott, és a vendégcsapat bő tíz perc után meg is szerezte a vezetést. A félidő közepére kijött a szorításból a Kecskemét, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés és a nagy meleg ellenére jó volt az iram. A 40. percben szabadrúgást követően Szalai Gábor a ZTE kapujába fejelt, de közben a játékvezető lerántás miatt büntetőt ítélt. A zalaegerszegi Huszti a második sárga lapjával kiállt, Banó-Szabó pedig értékesítette a tizenegyest. A szünet után létszámfölényben a Kecskemét többet és veszélyesebben támadott, majd rövid időn belül kétgólos előnyre tett szert a csereként beállt Szabó Levente révén. Az első félidőt a ZTE irányította, de alapvetően változtatta meg a helyzetet, hogy a szünet előtt emberhátrányba került. A hazai csapat élt a lehetőséggel, és begyűjtötte a három pontot, amivel az élre állt.

Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas FC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Pillár (44.), illetve Holender (24.)
Mezőkövesd: Piscitelli - Pillár, Lukic, Bobál D. - Madarász (Kállai, 71.), Nagy G., Besirovic (Karnyicki, a szünetben), Cseri (Qaka, 59.), Vajda - Szelmani (Molnár G., 59.), Drazic (Schmiedl, 79.)
Vasas: Dombó - Szivacski (Baráth B., 78.), Otigba, Hidi, Silye - Berecz, Márkvárt, Pátkai (Szilágyi, 73.) - Hinora (Ódor, 78.), Holender (Novothny, 73.), Radó (Géresi, 62.)

A hőségben egyik csapat sem diktált nagy iramot, de a fővárosiak - a Mezőkövesd bizonytalankodó védekezését kihasználva - már a meccs elején egyértelmű mezőnyfölényt alakítottak ki. A Vasas több gólszerzési lehetőségig is eljutott, majd a 24. percben Holender Filip egy kipattanó labdát a hálóba lőtt, ezzel megszerezte a vezetést. A hátrányba került borsodiak bátrabb, kezdeményezőbb támadójátékra váltottak, és bár ez csak kisebb lehetőségeket eredményezett számukra, a szünet előtt Pillár Róbertnek egy szöglet után sikerült egyenlítenie. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, a futballisták ebben az időszakban is megküzdöttek a nagy meleggel, mindkét oldalon voltak ígéretes támadások és jó lövések, majd a feltámadó szél sietett a segítségükre. A hazaiak csereként beállt osztrák légiósa, Philipp Schmiedl nagy lehetőséget puskázott el, így csapata - a játék képe alapján igazságos - döntetlen játszott.

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Dzsudzsák (21., 11-esből), illetve Zahedi (88.)
Debreceni VSC: Hrabina - Bévárdi, Charleston, Ferenczi J., Deslandes - Baráth P., Dzsudzsák - Nefoditisz, Horváth K. (Babunszki D., 84.), Szécsi (Varga J., 92.) - Bárány (Sós, 73.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Mezgrani, Batik, Stronati, Komáromi - Kiss T. (Skribek, 60.), Corbu (Urblík, a szünetben), Favorov (van Nieff, 75.), Baluta (Zahedi, 75.) - Colley, Puljic (Slagveer, 60.)

A találkozó elején a Debrecen egyértelművé tette, hogy nagyon szeretné megszerezni idénybeli első győzelmét, s amikor a Puskás Akadémia éppen kezdett volna kijönni a szorításból, Batik kezezése nyomán büntetőhöz jutott a házigazda. A tizenegyest Dzsudzsák értékesítette. A gól után a felcsútiak futballoztak veszélyesebben - Colley lövése a kapufáról jött ki - és nem sokkal a szünet előtt ők is büntetőt rúghattak volna, azonban a játékvezető a VAR-vizsgálat után visszavonta a döntést les miatt.
A fordulást követően a vendégek sorra alakították ki a helyzeteket, de Hrabina a kapuban állta a sarat. A 66. percben ő nem, de a VAR újra megmentette a Debrecent, Colley ugyanis "milliméteres" lesről talált csak be. A csereként pályára lépő Zahedi első labdaérintéséből egyenlíthetett volna, de Hrabina óriási bravúrral hárította fejesét. A sokadik Colley-Hrabina párharcot két perccel a vége előtt is a hazaiak hálóőre nyerte, ezúttal azonban a kipattanó Zahedi elé került, akinek nem okozott gondot az üres kapuba lőni. Újabb egy perc múlva az utolsó felvonásához érkezett Colley és Hrabina különmeccse, ám a hazai kapus ezúttal is hárítani tudott, így gyakorlatilag neki köszönhetően szerzett pontot a csapata.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS