Tovább tart a pécsiek hazai nyeretlenségi sorozata

2012. október. 20., 22:21   |    

Tovább tart a pécsiek hazai nyeretlenségi sorozata

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján csak az Egri FC szerzett pontot idegenben.

KTE-Phoenix Mecano - Haladás 2-1 (0-1)
Vezette:
Erdős József (Erős Gábor, Szalai Dániel)
Gólszerző: Tarabai a 84., Litsingi a 93., ill. Nagy a 44. percben

Az első félidőben legfontosabb eseménye az volt, hogy a 44. percben vezetést szerzett a Haladás: Iszlai Bence bal oldali beadását követően az öt és felesen helyezkedő Forró Gyula a jobb oldali kapufára lőtte, a kipattanót Nagy Dániel közelről az üres kapuba továbbította (0-1). A 46. percben Simon Ádám megkapta második sárga lapját, a Haladás emberhátrányban folytatta a meccset. A vendégek sokáig tíz emberrel is tartották az előnyt, de a 84. percben egy előreívelt labdát Tarabai fejelt a jobb alsó sarokba (1-1). A kecskemétiek az utolsó pillanatokban a győztes találatot is megszerezték, egy jobb oldali szöglet után kialakult kavarodásban Francis Litsingi elé pattant a labda, a csatár közelről talált a hálóba (2-1).

Lombard Pápa Thermál FC - Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Vezette:
Böcskei Balázs (ifj. Tóth Vencel, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Maric a 42., Maric (11-esből) a 88., ill. Diaby a 32. percben

Az első félórában a Honvéd játszott aktívabban, és a 32. percben a vezetést is megszerezte, Hidi Patrik bal oldali szabadrúgása után Drissa Diarra fejesét még védte Szűcs Lajos, de a kipattanóra Diaby érkezett, és négy méterről a jobb alsó sarokba passzolt (0-1). A 42. percben egy balról érkező labdát nem tudtak elrúgni a Honvéd védői, Goran Maric pedig 10 méterről a kapuba emelt (1-1). A fordulás után a fővárosiak több lehetőséget dolgoztak ki, de a győztes gólt a Pápa szerezte, a Lazar Arsic ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Maric váltotta gólra (2-1).

Kaposvári Rákóczi - FGSZ Siófok 3-0 (1-0)
Vezette:
Vad II István (Ring György, Takács Gábor)
Gólszerző: Kovács a 40., Diallo a 71., Diallo a 80. percben

Az első félidő a Kaposváré volt, a hazaiak fölénye nemcsak a helyzetek számában mutatkozott meg, a 40. percben a vezetést is sikerült megszerezniük, Pavlovics jobb oldali beadása után Kovács Olivér 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A második félidő első nagy lehetősége a vendégek előtt adódott, de a játék képe nem változott, a Rákóczi többet tett a gólszerzésért, és erőfeszítéseit siker koronázta: a 71. percben Okuka adott be jobbról, a védők nem tudtak felszabadítani, Moustapha Diallo egy csellel becsapta a kapust, majd két méterről a hálóba passzolt (2-0). A 79. percben alakult ki a végeredmény, Katona néhány csel után balró középre ívelt, Diallo pedig 12 méterről a léc alá fejelt (3-0).

PMFC-Matias - Egri FC 0-0
Vezette:
Pánczél Krisztián (Albert István, Medovarszki János)

Supka Attila együttese az első félidőben hiába játszott nagy fölényben, és szorította be ellenfelét a kapu elé, igazán nagy helyzeteket nem tudott kialakítani. A második félidőben kissé engedett a szorításon a Pécs, de így is megszerezhette volna a vezetést, az 59. percben Nagy Olivér lőtt kapufát. Az egriek egyetlen igazán nagy helyzetét követően Dibusz Dénes védett, így gól nélkül zárult a meccs, a PMFC az újonc egrieket sem tudta legyőzni, s tovább tart lassan egy éves hazai nyeretlenségi sorozata.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS