Továbbra is nyeretlen idegenben a Videoton

2011. szeptember. 17., 21:20   |    

Továbbra is nyeretlen idegenben a Videoton

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati játéknapján öt mérkőzést rendeztek. Két csapat hazai pályán tudta megszerezni a három pontot, a másik három találkozó döntetlennel végződött.

Nem megy idegenben a Videotonnak

 

Vasas-Híd - Videoton FC 0-0 (0-0)

Vezette: Solymosi Péter (ifj. Tóth Vencel, Lémon Oszkár)

 

A szombati játéknap nyitómérkőzésen a címvédő Videoton a Vasas vendége volt az Illovszky Rudolf Stadionban. A vendégek az előző fordulóban csak egy hajrában szerzett fejesgóllal tudták megszerezni a három pontot a Haladás ellen, míg Marijan Vlak legénysége a kupagyőztes Kecskemét otthonában ért el döntetlent. Meglehetősen álmos iramban kezdtek a csapatok, az első félidőben a mezőnyjáték dominált, nagyobb helyzetek nélkül. A hazaiak egyetlen ígéretes lehetőségét, Katona Máté megpattanó lövését Tomás Tujvel védte bravúrral, a fehérváriak közül pedig az első játékrész utolsó percében Dusan Vasiljevic került helyzetbe, lövése azonban a bal kapufa mellett hagyta el az alapvonalat. A találkozó színvonala a második félidőben nem sokat javult, apróbb helyzetekig jutottak a csapatok. A hajrában előbb André Alves, majd Sándor György távoli lövése kapcsán izgulhattak az angyalföldiek, akiknek legnagyobb helyzetük Ferkó Csaba 18 méteres, az oldalhálóban kikötő lövése volt.

 

 

Döntetlenre futotta a ZTE erejéből a kupagyőztes ellen

 

ZTE FC – Kecskeméti TE 1-1 (1-1)

Vezette: Fábián Mihály (Demeter János, Tóth István)

Gólszerző: Balázs a 40., illetve Gyurcsó a 11. percben

Kiállítva: Mohl a 67. percben

 

A mérkőzés előtt nehéz helyzetben volt Prukner László, a zalaiak vezetőedzője, hiszen több sérült mellett nem számíthatott Tököli Attilára sem, aki a két klub megegyezése alapján nem léphetett pályára. Mozgalmasan kezdődött a játék, a hazaiak már a 3. percben büntetőt végezhettek el, amit azonban Vlad Bujor elhibázott. A hibát kihasználva a kecskemétiek előbb egy lesgólig jutottak, majd a 11. percben Lencse László révén vezetést szereztek (0-1). A zalaiaknak még az első félidőben sikerült egyenlíteniük, a félidő vége előtt 5 perccel Kocsárdi Gergely nagy bedobása után Balázs Zsolt 9 méterről emelt a hálóba (1-1). A 67. percben emberhátrányba került a Kecskemét, Mohl Dávid második sárga lapja után kényszerült elhagyni a pályát. Az emberelőnyét azonban nem tudta kihasználni a ZTE, sőt az utolsó percekben Christian Ebala és Kethevoama Foxi előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de egyik légiós sem tudta értékesíteni a helyzetét, így döntetlenre végeztek a csapatok.

 

 

Fővárosi derbit nyert a Honvéd

 

Budapest Honvéd – Újpest FC 2-0 (0-0)

Vezette: Iványi Zoltán (Farkas Balázs, Takács Gábor)

Gólszerző: Danilo (11-esből) a 60., Danilo a 71. percben

 

Az újpestiek kezdték aktívabban a játékot, Kabát Péter lövésénél már az 5. percben bravúrra volt szüksége Kemenes Szabolcsnak. Ezt követően a Honvéd vette át a játék irányítását, ami helyzetekben is megmutatkozott, gólt azonban nem láthattak a nézők a szünetig. A második félidő 58. percében Rajczi Pétert látta szabálytalannak a bíró saját tizenhatosán belül, a megítélt tizenegyesből Danilo lőtt a kapuba (1-0). A vezetés után sem ült rá az eredményre a Honvéd, a 71. percben Danilo második gólját is megszerezte, bal oldalról kilőtte a hosszúsarkot (2-0), beállítva a végeredményt.

 

 

A hajrában fordított a Haladás

 

Haladás Sopron Bank – Lombard Pápa Termál FC 2-1 (0-0)
Vezette:
Berger József (Forgács Attila, Kis Zoltán)
Gólszerző: Kovács a 88., Kenesei (11-esből) a 92., illetve Ferenczi az 54. percben
Kiállítva: Vujovics a 78., illetve Présinger a 71. percben

 

A Haladás és a Pápa meccsének első félideje nem hozott gólt, bár kisebb helyzetek mindkét csapat előtt adódtak. A hazaiaktól Goran Vujovic és Kenesei Krisztián álltak legközelebb a gólszerzéshez, míg a Pápa Giorgi Ganugrava lövése után szerezhetett volna gólt. A második játékrészben felpörögtek az események, az 54. percben egy jobb oldali beadás utánFerenczi István révén a vendégek szereztek vezetést (0-1). A szombathelyiek eztán mindent megtettek az egyenlítés érdekében, majd a 71. percben emberelőnybe kerültek: Présinger Ádámot állította ki a játékvezető. Hét perccel később az eredmény még nem, de a pályán lévő játékosok száma kiegyenlítődött, Vujovic könyökölte le Rodenbücher Istvánt, így ő is megkapta a piros lapot. A találkozó utolsó percei hozták az igazi izgalmakat, a 88. percben előbb Kenesei beadása után Kovács István fejesével egyenlített a hazai gárda (1-1), majd a ráadás második percében a Kenesei lerántásáért megítélt büntetőt a sértett maga értékesítette, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

 

 

Csak siófokiak találtak a kapuba

 

Pécsi MFC – BFC Siófok 1-1 (1-0)

Vezette: Radványi Ádám (Medovarszki János, ifj. Kormányos Gábor)

Gólszerző: Sowunmi a 25. (öngól), illetve Szabó a 70. percben

 

A találkozót a vendégek kezdték jobban, a 2. percben Huszák Tamás lövése a kapufáról pattant ki. A vezetést azonban a pécsiek szerezték meg, igaz, egy siófoki játékos talált a hálóba: a 25. percben Nagy Olivér bal oldali beadása Thomas Sowunmi fejéről pattant a labda a vendégek kapujában (1-0). A második félidőben a Siófok egyenlíteni tudott, a 70. percben Szabó János végzett el szabadrúgást a kaputól 20 méterre, lövését követően a sorfal alatt talált magának utat a hálóba a labda (1-1).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS