U15: győzelemmel kezdtünk Törökországban

2014. április. 08., 18:04   |    

U15: győzelemmel kezdtünk Törökországban

U15-ös válogatottunk Puskás Martin és Takács Martin találataival 2-1-re győzött a törökök elleni felkészülési meccsen.

Mihalecz István szövetségi edző április első napjaiban Telkiben tartott edzőtáborozást az U15-ös válogatottnak, néhány nappal később az összetartáson legjobban teljesítő játékosok Törökországba utaztak, hogy kétszer is megmérkőzzenek a házigazdák korosztályos csapatával.

Az Alanyában rendezett első meccset jól kezdték a mieink, mezőnyfölényt alakítottak ki, és ha sok kidolgozott helyzetünk nem is volt, a szünetig sikerült megszerezni a vezetést: a 33. percben egy jobb oldali támadás végén Puskás Martin 18 méterről, félfordulatból lőtt a bal felső sarokba (0-1). A második félidőt góllal kezdtük, Takács Martin 18 méterről, szabadrúgásból csavart a léc alá (0-2). A folytatásban a mieink valamelyest visszaálltak, kontrákból igyekeztek veszélyt teremteni a hazai kapu előtt. A házigazdák sokat tettek a szépítésért, és a hajrához közeledve sikerült is gólt szerezniük (1-2), de az egyenlítésre nem volt reális esélyük, a mieink megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

- Nagyon jó iramú meccsen vagyunk túl, melyen egy kitűnő erőkből álló török válogatott ellen tudtunk nyerni - mondta az mlsz.hu-nak Mihalecz István. - Sikerünket az hozta meg, hogy a megfelelő küzdőszellemben fociztunk, megvolt a kellő stabilitás a játékunkban, és a kapu előtt is határozottak voltunk, a nem túl sok helyzetünkből kettőt értékesíteni tudtunk. Ez a siker jót tesz az önbizalmunknak, és tapasztalatszerzésnek is kiváló volt, hiszen az összjátékban még gyakran előjövő hibákat az ilyen meccseken megszerzett rutin segítségével tudjuk hatékonyan javítani.

Törökország - Magyarország 1-2 (0-1)
Magyarország:
Varga Ádám - Falusy Bálint, Virág Ákos, Gajda Márkó, Kiliti Róbert (Horváth Marcell, 75.) - Takács Martin, Androsch André (Takács Zsombor, 52.), Puskás Martin (Szakály Benjámin, 60.) - Kun Bertalan(Kovács Nikolas, 52.) Szabó Levente (Kisari Tibor, 75.), Bévárdi Zsombor (Lakatos István, 60.) Magyar gólszerzők: Puskás Martin a 33., Takács Martin a 44. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS