U15: török-verés Dorogon

2013. május. 07., 20:39   |    

U15: török-verés Dorogon

U15-ös válogatottunk kedden a török korosztályos csapattal játszott felkészülési mérkőzést, a találkozót egy látványos góllal 1-0-ra nyertük meg.

Szepessy László együttese Dorogon, nagyszerű közönség, mintegy 700 néző előtt fogadta a török korosztályos csapatot, a találkozó rangját emelte, hogy a kezdőrúgást Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendája végezte el. A mieink a Demjén Patrik - Csákó Dániel, Patik Márton, Szalai Attila, Mészáros Dominik - Tajti Mátyás (Lassu Zsombor, 72.), Szőke Dániel, Vogyicska Bálint (Koncsag Martin, 45.) - Bíró Bence (Kovács Dávid, 41.), Suscsák Máté (Németh Levente, 41.), Szász Balázs (Nagy Zsombor, 65.) összetételben szerepeltek az összecsapáson.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a törökök a fizikai fölényükre építettek, a mieink pedig gyors, rövid passzos játékkal kerültek többször az ellenfél kapuja elé. A szünet után, a 42. percben sikerült megszerezni a vezetést: Szőke Dániel hozta fel a labdát a török térfélen, majd egy csel után 18 méterről lőtt a jobb felső sarokba. A folytatásban a törökök átvették az irányítást, de a védelmünket nem tudták feltörni, az eredmény a lefújásig nem változott.

- Nagyon készültünk erre a meccsre, az osztrákok elleni idegenbeli győzelmünk után elhatároztuk hogy az idei évben megpróbáljuk megőrizni veretlenségüket. Egy fizikailag erős, az európai futballelitet megjelenítő török válogatott ellen sikerült egy parádés góllal nyernünk, a mai meccs után elmondható, hogy ismét sikerült egy lépéssel előrébb jutnunk. Végig taktikusan játszottunk, kompenzálni tudtuk az ellenfél fizikai erőfölényét, a szakmai stáb és a játékosok is fontos tapasztalatokat szereztek a találkozón - mondta a meccs után Szepessy László szövetségi edző.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS