U16: győzelemmel zártunk Szlovéniában

2014. június. 24., 14:41   |    

U16: győzelemmel zártunk Szlovéniában

Az UEFA Development Torna utolsó játéknapján Belvon Attila együttese 1-0-ra verte az ukránokat.

A szlovénok ellen elért magabiztos győzelem (2-0) és a lengyelektől az utolsó pillanatokban kapott góllal elszenvedett peches vereség (0-1) után a négyes torna utolsó játéknapján Ukrajna volt a mieink ellenfele.

A találkozó forgatókönyve hasonlóan alakult az előző kettőéhez: jól kezdtünk, mezőnyben felülmúltuk ellenfelünket, de a kialakított helyzeteket kihagytuk. Az első félidő második felében az ukránok is eljutottak néhányszor a kapunk közelébe, de stabil volt a védekezésünk, komolyabb helyzet nem alakult ki a 16-osunkon belül.

A második félidőben még kezdeményezőbb lett a magyar válogatott játéka, Belvon Attila több taktikai variációt is kipróbált támadásban, és a 60. percben ennek gólban mérhető eredménye is lett: Tajti Mátyás cselsorozata és pontos beadása után Dragóner Filip 7 méterről továbbított az ukrán kapuba.

Ellenfelünk az utolsó tíz percre átvette az irányítást, egy alkalommal közel járt az egyenlítéshez, ám Demjén Patrik kapuját nem sikerül bevenni, az eredmény a lefújásig nem változott. A tornát a magyar és a lengyel válogatott is 6-6 ponttal zárta, de az egymás elleni eredmény ebben az összevetésben nem nekünk kedvezett, így a második helyen zártuk a viadalt.

- Egy gyors és agresszív játékosokból álló ukrán válogatottat sikerült legyőznünk - értékelt a meccs után Belvon Attila. - Nagyon sokat tettünk a sikerért, a szoros eredmény ellenére jó játékkal magabiztos győzelmet arattunk, a helyzetek alapján nagyobb is lehetett volna a különbség a végén. Hasznos hét áll mögöttünk, egyre világosabban látszik az Eb-selejtezőkre készülő keret magja. Örülök, hogy szépen formálódik a társaság, összeérik a csapat a mérkőzéseken támadásban és védekezésben is egyre többször viszontlátom azokat a játékelemeket, amiket az edzéseken gyakoroltunk. Most néhány hét szünet következik, amibe beleesik az U19-es Európa-bajnokság is, amelyen szurkolóként természetesen ott leszünk majd, és szorítunk a magyar válogatott sikeréért.

Az U16-os válogatott tagjai - akkor már U17-es válogatottként - legközelebb augusztusban találkoznak, és a Telki Kupával folytatják felkészülésüket az Európa-bajnoki selejtezőkre.

Magyarország-Ukrajna 1-0 (0-0)
Magyarország:
Demjén Patrik - Tóth Dávid, Patik Márton (Virág Ákos, 41.), Tóth Bence, Gergényi Bence - Tajti Mátyás, Vogyicska Bálint (Kerekes Krisztián, 41.), Szabó Bence (Koncsag Martin, 71.) - Dragóner Filip (Fazekas Máté, 71.), Bíró Bence (Szalai András, 65.), Kovács Dávid (Herjeczki Kristóf, 71.),

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS