U16: megbűnhődtünk a kihagyott helyzetekért

2014. június. 22., 21:25   |    

U16: megbűnhődtünk a kihagyott helyzetekért

A szlovéniai UEFA Development Tornán résztvevő U16-os válogatott a házigazdák szombati legyőzése után vasárnap a lengyelekkel mérkőzött meg.

A négyes torna első játéknapjának két győztes csapata találkozott egymással vasárnap délután, az első körben a mieink a szlovénokat, a lengyelek az ukránokat verték 2-0-ra. Az első félidőben a magyar válogatott egyértelmű fölényben játszott, több ziccert is sikerült kialakítani, de azokat kivétel nélkül el is puskázták a támadók. A lengyelek egy-egy veszélyes támadást vezettek ugyan, de úgy tűnt, ha valaki gólt szerez, akkor az a magyar válogatott lesz.

A második félidő is a mieink mezőnyfölényével kezdődött, nem maradtak el a lehetőségek sem, de a hatékonysággal továbbra is gondok voltak, sehogy sem akart megszületni a vezető találat. Az utolsó tíz percben a lengyelek rögzített helyzetekből veszélyeztettek, és a rendes játékidő utolsó percében, egy szöglet utáni kavarodást követően bevették a kapunkat, ezzel megnyerték a mérkőzést.

- Minőségi fölényben játszottunk a mérkőzés nagy részében, kidolgoztunk öt-hat ziccert is, de egyet sem tudtunk értékesíteni - mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző. - A végén érvényesült a futball törvénye, megbűnhődtünk a kihagyott helyzetek miatt, és egy ártalmatlannak tűnő szituációból a lengyelek megszerezték a győztes gólt. Helyzetekben, labdabirtoklásban az ellenfél fölé nőttünk, többször is sikerült a lengyel védelem mögé kerülni, de ez mit sem ért. A játékosok most szembesültek vele, hogy nemzetközi szinten, ha egy csapat ilyen sok helyzetet kihagy, akkor nem érdemel győzelmet.

Lengyelország-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország:
Balogh Péter - Szalai András, Tóth Dávid (Tóth Bence, 41.), Szalai Attila, Gergényi Bence (Virág Ákos, 56.) - Tajti Mátyás, Vogyicska Bálint (Fazekas Máté, 56.), Koncsag Martin (Szabó Bence, 41.)- Herjeczki Kristóf, Kerekes Krisztián (Bíró Bence, 56.), Kovács Dániel (Tömösvári Bálint, 41.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS