U17: hazatért Belekből a válogatott

2015. február. 12., 15:54   |    

U17: hazatért Belekből a válogatott

U17-es válogatottunk szerdán éjszaka ért haza egyhetes törökországi edzőtáborából.

A Belvon Attila vezette korosztályos válogatott ősszel a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán biztosította helyét a tavaszi elitkörben, amelyet március 20-25. között rendeznek Telkiben és Tatabányán. A mieink a cseh, a skót és a bosnyák válogatottal mérkőznek meg a májusi, bulgáriai Eb-n való részvételért, és a létszámemelésnek köszönhetően (immár 16 csapat vesz részt a viadalon), már a második hely is Európa-bajnoki kvalifikációt jelenthet a tornán.

A válogatott az elmúlt egy hétben a törökországi Belekben edzőtáborozott, ahol nem várt körülmények miatt a tervezett két felkészülési meccsből csak egyet tudott lejátszani. Az első napokban zavartalan volt a felkészülés, majd influenza miatt nyolcan kidőltek a csapatból, így a románok ellen csak egy 2x30 perces edzőmeccset (1-2) tudott lejátszani az együttes.

Az edzőtáborozás utolsó napjaira néhányan felépültek ugyan a betegségből, de a dán Silkeborg elleni meccs végül elmaradt - az összetartás utolsó napján beköszöntő ítéletidő miatt nem lehetett megrendezni a találkozót. A tervezett munkát tehát nem sikerült teljes egészében elvégezni, de Belvon Attila így is pozitívan értékelte az elmúlt hetet.

- Megismerhettük azt az arcát a csapatnak, amit korábban nem láthattunk, hiszen nem tudtuk, hogy egy ilyen váratlan, nehéz helyzetben hogyan gondolkodnak a játékosok, hogyan segítik egymást. Egy más szegmensét láthattuk a csapatnak, és nagyon jó képet kaptunk a játékosok személyiségéről - mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila. - Az első napokban még zökkenőmentes volt a munka, a későbbiekben kellett ugyan kompromisszumokat kötnünk, de így is értékelhető szakmai munkát tudtunk végezni. Tanultunk a románok elleni felkészülési meccs hibáiból, tudjuk, hogy mit kell gyakorolnunk ahhoz, hogy a csapatjáték egységesebb legyen. Annak a mérkőzésnek a sok hiányzó ellenére voltak pozitívumai is, amelyek jó alapot jelenthetnek a további munkához. Csapatépítés szempontjából némi lemaradásban vagyunk ugyan a tervezett munkához képest, de bízom abban, hogy a finnek elleni, márciusi felkészülési mérkőzéseken utolérjük magunkat, és felkészülten vághatunk neki az Eb-selejtező elitkörnek.

A válogatott edzőtábor kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest)
Vajda Dániel (Budapest Honvéd-MFA)
Szalay Alex (Újpesti TE)

Védők:

Tóth Dávid (Győri ETO FC)
Patik Márton (FC Salzburg)
Nemes Barna (Budapest Honvéd-MFA)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Tóth Bence (Puskás Akadémia)
Gergényi Bence (Budapest Honvéd-MFA)

Középpályások:

Molnár Tamás (Illés Akadémia)
Bodrogi János (Budapest Honvéd-MFA)
Vogyicska Bálint (MTK Budapest)
Tajti Mátyás (FC Barcelona)
Szabó Bence (Puskás Akadémia)
Szőke Dániel (Illés Akadémia)
Tóth Keve (Puskás Akadémia)

Támadók:

Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd-MFA)
Bíró Ákos (Budapest Honvéd-MFA)
Szabó Dominik (MTK Budapest)
Dragóner Filip (Ferencvárosi TC)
Kamarás György (Puskás Akadémia)
Herjeczki Kristóf (Budapest Honvéd-MFA)
Kovács Dávid (Vasas FC)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS