U17: Mindkét magyar csapat érmet nyert, először győzött a Puskás Akadémia

2021. július. 30., 18:49   |    

U17: Mindkét magyar csapat érmet nyert, először győzött a Puskás Akadémia
Fotó: Puskás Akadémia

A Puskás-Suzuki-kupán története során először diadalmaskodott a Puskás Akadémia. A házigazda a portugál Sportingot győzte le 1—0-ra, míg az U17-es torna másik magyar csapata, a Budapest Honvéd az Eszék ellen ért el 3-0-s sikert és ezzel megszerezte a bronzérmet.

U17: Mindkét magyar csapat éremért küzdhet

U17: Mindkét magyar csapat éremért küzdhet

A Puskás-Suzuki-kupán a házigazda a döntőben lép ma pályára a Sporting ellen, a Budapest Honvéd U17-es együttese pedig a bronzért küzd meg az NK Osijekkel.

Tovább

Hibátlan mérleggel, és 10–1-es gólkülönbséggel abszolválta a csoportkört a Puskás Akadémia a Felcsútón rendezett tornán. A Puskás-Suzuki-kupára 14. alkalommal érkeztek a csapatok Magyarországra, és a házigazda három győzelmével hatodszor jutott be a döntőbe.

Ott a lisszaboni együttes, Cristiano Ronaldo korábbi klubja, a Sporting volt az ellenfele, amely szintén veretlenül jutott a fináléba. A győztes találatot az utánpótlás-válogatott Gruber Zsombor jegyezte: az egész tornán jó teljesítményt nyújtó Kiss Norbert indította Grubert, aki egy az egyben vezette Diogo Pinto kapusra a labdát, s bár lövése elsőre a jobb kapufát találta el, a kipattanót már a hálóba vágta (1–0) – ezzel már 8. percben eldőlt az aranyérem sorsa.

A másik magyar együttes, a Budapest Honvéd a bronzért játszhatott, az ellenfele az Eszék volt. A csoportkörben mindkét együttes három pontot szerzett: a Honvéd mindhárom találkozóján döntetlent ért el, az eszékiek a Csíkszereda ellen tudtak 4–0-ra diadalmaskodni, másik két mérkőzésükön vereséget szenvedtek.

A bronzmérkőzés 44. percében Szűcs Tamás szerezte meg a vezetést, majd László Máté (60.) és Rácz Balázs (60+2) is betalált – így a Honvéd győzedelmeskedett 3–0-ra.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS