U17: nagyot küzdött a három pontért a válogatott

2014. október. 21., 15:10   |    

U17: nagyot küzdött a három pontért a válogatott

U17-es válogatottunk nagy csatában, Szalai Attila büntetőből elért találatával 1-0-ra legyőzte Izrael korosztályos csapatát.

U17-es válogatottunk Izrael ellen kezdte meg a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező minitornát. A Belvon Attila vezette szakmai stáb előzetesen alaposan feltérképezte az izraeliek játékát, és a megtekintett felvételek alapján kifejezetten erős ellenfélre számíthattunk a torna nyitányán.

Az első negyedórában egyik csapat sem tudott jelentősebb mezőnyfölényt kialakítani, az izraeliek valamivel többet birtokolták a labdát, de kidolgozott helyzetig nem jutottak el. A játékrész felétől veszélyesebbé vált a mieink játéka, és a 26. percben megszereztük a vezetést is, az izraeli kapus szabálytalankodott a 16-oson belül Tömösvári Bálinttal szemben, a megítélt büntetőt Szalai Attila magabiztosan értékesítette (1-0). A 35. percben némi szerencsével úsztuk meg az egyenlítő gólt, Ronen lőtt 13 méterről kapufát, a kipattanó labdát üggyel-bajjal sikerült eltakarítani a kapu előteréből.

A második félidőre támadóbb felfogásban jöttek ki az izraeliek, jól használták ki fizikai fölényüket, gyakran okozva nehéz pillanatokat a védőinknek. Csapatunk az előny birtokában sem adta fel a támadások lehetőségét, és egy-egy szélen vezetett akcióval meg tudtuk zavarni a vendégeket, de komoly helyzetig nem jutottunk el.

A félidő felénél Belvon Attila két cserével próbált frissíteni csapatán, de az idő múlásával egyre jelentősebbé vált a nyomás a magyar kapun. Játékosaink hősiesen küzdöttek a találkozó hajrájában, így hiába támadott nagy erőkkel az izraeli csapat, csak pontrúgásokból tudott veszélyeztetni. A háromperces hosszabbítás végéig nem született újabb gól, a magyar válogatott 1-0-ra megnyerte a találkozót, és fontos győzelemmel kezdte a tornát.

A csoport másik mérkőzésén a horvát válogatott 8-1-re legyőzte a kazahokat. Csütörtökön 13.30 órakor Kazahsztán lesz a mieink ellenfele Telkiben.

- Nagyon megszenvedtünk ezért a győzelemért, rendkívül kemény csatában brusztoltuk ki a sikert. Nagyon örülünk a három pontnak, de a csapatjátékbeli hiányosságokon javítanunk kell a következő két mérkőzésre - mondta a mérkőzés után Belvon Attila. - Saját hibáink miatt többet kellett dolgoznunk a kelleténél, a legnagyobb baj az volt, hogy sokszor nagyon magunkra húztuk az ellenfelet. A tét, a megfelelési kényszer rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, talán ezért engedtünk több teret az izraelieknek, úgy gondolom, hogy elsősorban a szervezettségünknek köszönhetjük, hogy sikerült kapott gól nélkül zárnunk a meccset. Fontos tapasztalatot szereztünk arról, hogy milyen a tétmérkőzések hangulata, meggyőződésem szerint ez a siker óriási lökést adhat a csapatnak a folytatáshoz.

Magyarország-Izrael 1-0 (1-0)
Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András, Patik Márton, Tóth Bence, Szalai Attila - Vogyicska Bálint (Tóth Dávid, 70.), Tajti Mátyás, Szabó Bence (Jelena Richárd, 59.) - Herjeczki Kristóf (Bodrogi János, 59.), Bíró Bence, Tömösvári Bálint


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS