U17: vereség és negyedik hely az elitkörben

2015. március. 25., 15:38   |    

U17: vereség és negyedik hely az elitkörben

U17-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a hazai rendezésű Eb-n.

A magyar válogatott győzelmi kényszerben lépett pályára utolsó elitkörös meccsén, a csehek és a skótok elleni mérkőzésen megszerzett egy ponttal csak akkor volt esélye a második hely megszerzésére, ha legyőzi Bosznia-Hercegovinát, és a párhuzamosan zajló mérkőzésen a csehek felülmúlják a skótokat.

A mieink a mérkőzés elején némi labdabirtkolási fölényt alakítottak ki, de a bosnyákok jól szűrtek a középpályán, így az első 10 percben nem jutottunk el helyzetekig. Az első lehetőségünk a 14. percben adódott, egy jobb oldali beadást követően Tömösvári Bálint csúsztatott a jobb kapufára. A 18. percben Herjeczki 16 méterről vette célba a kaput, pontos tekerése után a labda éppen befért volna a bal alsó sarokba, de Markovic kapus bravúrral védett. A 30. percben Tömösvári előtt adódott ismét ígéretes lehetőség, közelebb álltunk tehát a gólszerzéshez, a 37. percben mégis a bosnyákok szerezték meg a vezetést: Bajic hozta fel a bal oldalon a labdát, középre csavart, a kapunk előtt érkező Demirovicról lemaradtak a védők, így az ellenfél támadója senkitől sem zavartatva fejelt a hálóba (1-0).

A második félidő első tíz percében nem találtunk fogást a bosnyákokon, ezért Belvon Attila az 50. percben kettőt cserélt, Vogyicska Bálint és Bíró Bence érkezett a pályára. Bíró öt perccel később 16 méterről, nagy helyzetben lőhetett kapura, de nem találta el jól a labdát. Az 57. percben kihasználtuk utolsó cserelehetőségünket, Tajti Mátyás helyére Kovács Dávid állt be, ezzel átváltottunk egy támadóbb felállásra. A 64. percben a kockázatvállalás meghozta eredményét, Dragóner Filip kapott labdát a 16-oson belül, egy csellel lövőhelyzetbe hozta magát, majd 12 méterről a hálóba lőtt (1-1). A 70. percben hibázott a védelmünk, nagy helyzetet hagytak ki a bosnyákok, egy perccel később viszont mi bosszankodhattunk egy kimaradt lehetőség miatt, Kovács Dávid 18 méterről lőtt a felső kapufára.

drag|

Az utolsó 10 perc nagy rohanást hozott, mindkét csapat a gólszerzést tartotta szem előtt, itt is, ott is sok lehetőség adódott a támadók előtt. A hosszabbítás első percében a bosnyákok egy bal oldali szöglet után Mustedanagic fejesével visszavették az előnyt, és 2-1-re megnyerték a találkozót. A magyar válogatott egy ponttal a negyedik lett a csoportban, a skótokat 1-0-ra legyőző csehek hét ponttal végeztek az élen, Skócia négy ponttal lett a második.

- Dühös vagyok, és borzasztóan zavar, hogy nem tudtunk eredményesek lenni ezen a mérkőzésen - értékelt Belvon Attila szövetségi edző a lefújást követően. - A meccs előtt azt mondtam, hogy ha menet közben a hibák járnak a fejünkben, akkor azokat el is fogjuk követni. Sajnos így is lett. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, meg akartuk fordítani a mérkőzést, de nyilván az ellenfélnek is voltak lehetőségei. A lábakban volt, hogy esetleg más eredmény születik. A magyar labdarúgásnak minden apró sikerre szüksége van – nagyon sajnálom, hogy ezt nem tudtuk most megadni. Rosszul alakult a mérkőzés, de más csapatok is tudnak hátrányból fordítani, nekünk is ezt kellett volna tennünk, az egyenlítés sikerült, a győztes találatot azonban most nem tudtuk megszerezni. Több volt ebben a mérkőzésben, mezőnyben többször tudtuk uralni, kontrollálni a játékot, de a végén az i-re a pontot nem tudtuk feltenni.

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 1-2 (0-1)
Magyarország: Demjén Patrik - Virág Ákos, Tóth Bence, Patik Márton, Nagy Zsombor - Tajti Mátyás (Kovács Dávid, 57.), Bodrogi János (Vogyicska Bálint, 50.), Keményffy Máté - Tömösvári Bálint (Bíró Bence, 50.), Dragóner Filip, Herjeczki Kristóf


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS