U17: Wales ellen kezdjük az Eb-selejtezőt

2013. szeptember. 22., 15:27   |    

U17: Wales ellen kezdjük az Eb-selejtezőt

A magyar U17-es válogatott a szlovéniai Bakovciban játssza mindhárom Eb-selejtezőjét, az elsőt hétfőn 16 órakor a walesiek ellen.

A Tuboly Frigyes vezette U17-es korosztályos válogatott szombaton délután érkezett meg maribori szállására, hétfőn 16 órakor pedig pályára lép első Eb-selejtezőjén, a magyar határtól mintegy 20 kilométerre fekvő Bakovciban. Első ellenfelünk Wales korosztályos csapata lesz, szerdán a házigazda szlovénok következnek, szombaton pedig Skócia ellen zárjuk a sorozatot, a négyes csoport első két helyezettje jut a tavaszi elitkörbe. A mieink magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak legutóbbi, a montenegróiak elleni felkészülési meccsükön, Tuboly Frigyes szerint ez a siker jót tett a játékosok önbizalmának.

- Kellett az a siker, mert azt megelőzően több meccset is annak ellenére vesztettünk el, hogy jól játszottunk, és győzelmi esélyeink voltak - mondta az mlsz.hu-nak a válogatott szakvezetője. - Sok elkerülhető gólt kaptunk, főleg szögletekből, szabadrúgásokból, ezért igyekeztünk felkészülni a rögzített helyzetekre, bízom benne, hogy a tétmeccseken már nem lesznek kirívó hibáink. Még szükség lett volna egy kis időre, hogy elmondhassuk, tökéletesen összeállt a csapat, de bízom a srácokban, és abban, hogy Wales ott folytatjuk, ahol a legutóbbi mérkőzésünkön befejeztük.

A szövetségi edző az ellenfelekről szólva hozzátette: négy hasonló képességű csapat alkotja a négyest, nehéz megmondani, hogyan alakulhat a sorrend, az biztos, hogy három kimondottan nehéz meccs vár a mieinkre.

- Első ellenfelünkről, a walesiekről kaptunk DVD-felvételeket, és ezek elemzése alapján egy harcos, agresszív ellenfélre számítok. Képzett, gyors játékosaik vannak, akik minőségi klubokban szerepelnek. Játékukban jól láthatóak a klasszikus brit stílus jegyei, de a modern labdarúgásból is sokat mutattak az általunk látott felvételeken. A szlovénokkal tavasszal játszottunk egy mérkőzést Telkiben, akkor három-egyre nyertünk, de abból a mérkőzésből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen mindkét csapat kerete változott azóta. Az utolsó ellenfelet, a skót válogatottat a selejtező torna első két fordulójában meg tudjuk nézni, és ez alapján tudunk felkészülni belőlük - fogalmazott Tuboly Frigyes.

A felkészülés hajrájában két alapemberünk, Haris Attila és Forgács Péter is kidőlt súlyos térdsérülés miatt, így rájuk nem számíthatott a keret összeállításánál a szakmai stáb.

A torna programja:

szeptember 23:

Skócia-Szlovénia 16.00
Magyarország-Wales 16.00


szeptember 25:

Skócia - Wales 16.00
Szlovénia-Magyarország 16.00

szeptember 28:

Magyarország-Skócia
Wales-Szlovénia

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Major Barna (Vasas)
Demjén Patrik (MTK)

Védők:

Ayrton de Olivera (Puskás Akadémia)
Szalai Ádám (Győri ETO)
Hursán György (Békéscsaba)
Katona Máté (MTK Budapest)
Csonka Bonifác (Puskás Akadémia)
Fék Zsolt (Honvéd-MFA)
Dudás Richárd (DVSC)
Fehér Imre (Honvéd-MFA)

Középpályások:

Pávkovics Bence (MTK Budapest)
Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Szatmári István (MTK Budapest)
Korozmán Kevin (MTK Budapest)

Támadók:

Damásdi Alex (Puskás Akadémia)
Gőgitz Ádám (UTE)
Nyári Martin (Győri ETO)
Fejős Áron (Kaposvár)
Péter Bence (Puskás Akadémia)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS