U18: kihasználták hibáinkat a norvégok

2015. március. 28., 16:09   |    

U18: kihasználták hibáinkat a norvégok

Utánpótlás válogatottunk felkészülési mérkőzésen 3-1-re alulmaradt Norvégia ellen Üllőn.

Kedden már találkozott a norvég csapattal együttesünk, akkor a mieink domináltak, de nem sikerült megnyernünk a találkozót, 2-2-es döntetlent értünk el.

Az Üllői Városi Sporttelep adott otthont a csütörtöki mérkőzésnek. Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, ám a norvégok kontrái veszélyt rejtettek magukban. A 26. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Badr Rahhaoui futott el a jobb oldalon, beadását pedig a hosszún érkező Julian Kristoffersen lőtte öt méterről, félmagasan a hálóba (0-1). Még a félidő vége előtt sikerült kiegyenlítenünk: a 28. percben huszonöt méterről, középről kaptunk egy szabadrúgást, melyet Sallai Roland lőtt nagyszerűen a bal felsőbe (1-1).

A folytatásban többet támadtunk ellenfelünknél, de a norvégok hatékonyabban használták ki a lehetőségeiket. A 66. percben egy kapu előtti kavarodás után Per-Magnus Stering lőtt öt méterről a kapunkba (1-2). Ezután több komoly lehetőségünk akadt, a 85. percben a csereként beállt Óvári Zsolt lövését hárította nagy bravúrral a norvég hálóőr, majd a 86. percben Lipcsei Ádám cselezett ki egy védőt hat méterre a norvég kaputól, de centikkel mellé lőtt. A 91. percben eladtuk középpályán a labdát, majd lekontráztak minket a norvégok, az akció végén Hakon Lorentzen lőtt gólt (1-3).

Összességében elmondható, hogy a magyar csapat játékban dominált a mérkőzésen, de nem tudta hatékonyan kihasználni a lehetőségeit, a norvég válogatott pedig kevesebb helyzetet dolgozott ki, de azt maradéktalanul kihasználta, így megnyerte a találkozót.

- Jól kezdtünk a mérkőzésen, több helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtunk alkalmazkodni a mérkőzéshez. Játékban nem volt jobb a norvég csapat, főként technikailag voltunk gyengék. Jobb játékerőt képviseltünk, de nem tudtunk továbblépni, hogy hatékonyabbá tegyük a támadójátékunkat. Nem vagyok elégedett a látottakkal - mondta Pisont István az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Norvégia 1-3 (1-1)
Magyarország: Rátkai Zsolt – Katona Máté (Hursán György 79.), Fehér Imre (Bartucz Martin 72.), Lipcsei Ádám, Varga Márkó (Csonka Bonifác 79.) – Pávkovics Bence, Sallai Roland (Szivacski Donát 79.), Kitl Miklós (Petró Balázs 45.) – Korozmán Kevin (Murka Benedek 45.), Popov Patrik (Óvári Zsolt 79.), Szatmári István (Péter Bence 45.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS