U20: döntetlennel zárta edzőtáborát a válogatott

2013. november. 26., 17:51   |    

U20: döntetlennel zárta edzőtáborát a válogatott

Róth Antal a hét elején Telkiben tartott kétnapos edzőtáborozást az U20-as válogatott tagjainak.

Róth Antal a mostani alkalmat megelőzően, szeptemberben és októberben is összehívta két-két napra az 1994-es születésű korosztály játékosait, de a kedd délutánig tartó, idei utolsó összetartáson több olyan labdarúgó is részt vett, aki a korábbi edzőtáborozásokon nem volt a keret tagja.

Az edzőtábort a Tatabánya elleni edzőmérkőzés zárta, amely 1-1-es döntetlennel ért véget. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a Tatabánya egy védekezésbeli megingást kihasználva szerezte meg a vezetést. A második félidőben az U20-as válogatott jelentős fölényben játszott, de helyzeteiből csak egyet tudott kihasználni, Novothny Soma volt a gólszerző.

- A korosztály kétnapos összetartásai alapvetően azt a célt szolgálták, hogy minél több játékossal megismerkedjünk, és bemutassuk nekik a válogatottnál elvárt követelményeket - mondta a meccs után az mlsz.hu-nak Róth Antal. - A mostani edzőtáborozáson kilenc új játékos vett részt, míg a többiek a korábbi őszi összetartások során már megmutathatták tudásukat. A játékosok hozzáállásával elégedett voltam, de a meccsen látható volt, hogy a többnyire harmadosztályban vagy U21-es bajnokságban szereplő fiataloknak még sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy a felnőtt futballban is megállják a helyüket.

Magyarország U20 - Tatabánya 1-1 (0-1)

Magyarország, első félidő: Nagy Gergely - Botka Endre, Dulló Martin, Kocsis Gergő, Csemer Gyula - Cseke Benjámin, Sipos Bence, Nagyházi Dávid - Zvara Dávid, Horváth Roland, Prosser Dániel
Magyarország, második félidő: Rusák Edvárd - Angyal Zsolt, Jagodics Bence, Füredi Patrik, Csikortás Dávid - Halmai Ramón, Pintér András, Farkas Aurél - Berki István, Novothny Soma, Szedlár Zoltán

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS