UEFA Régiók Kupája: győzelemmel zárt a magyar amatőrválogatott

2011. április. 27., 20:38   |    

UEFA Régiók Kupája: győzelemmel zárt a magyar amatőrválogatott

Az UEFA Régiók Kupájának csehországi elitkörében a magyar csapat zárásként 3-0-ás győzelmet aratott a horvátok ellen. A mieink veretlenül zárták a tornát, de nem sikerült kiharcolniuk a továbbjutást.

Az NB III nyugati csapataiból összeállított magyar amatőrválogatott két döntetlen után várta az elitkör zárómeccsét, a továbbjutást érő első helyhez nemcsak győzni kellett a horvátok ellen, de a házigazda cseheknek is pontot kellett volna veszíteniük a litván együttessel szemben.

Króner Péter a Bonica Sebastian - Kiss Attila, Pongrácz Gábor, Takács Kornél, Müllerlei Szabolcs (Berény Balázs, 75.) - Csorba Péter (Dobesch Bálint, 83.), Mészáros Dániel, Flórián Ádám, Németh Zsolt - Kovács Márton, Páli Krisztián (Patkó György, 62.) összeállításban szerepeltette együttesét.

A mieink egyértelmű fölényben játszottak az első félidőben, és már a szünet előtt eldöntötték a mérkőzést. Mészáros Dániel a 12. percben szerzett vezetést a magyar együttesnek, majd a 32. percben Müllerlei Szabolcs, végül a 34.-ben Csorba Péter is eredményes volt. A második félidőre már nem maradt nyitott kérdés, a mieink magabiztosan őrizték meg előnyüket, és 3-0-ra megnyerték a találkozót.

 

A továbbjutás azonban nem jött össze, a csehek 1-0-ás győzelmet arattak a litvánok ellen, és 7 ponttal megnyerték a csoportot, ezzel biztosították helyüket a sorozat portugáliai döntőjében.

 

- Egy nagyon jó horvát együttessel találtuk szemben magunkat, de végig fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, érett csapat benyomását keltettük, és nem sokon múlt, hogy kiharcoljuk a csoportgyőzelmet, valamint a továbbjutást - értékelt a mérkőzés után Króner Péter. - Összességében elmondható, hogy ellenfeleink erősebbek, szervezettebbek, motiváltabbak voltak, mint azok a csapatok, amelyekkel az első selejtezőkörben találkoztunk. A csehek a hazai pálya előnyét kihasználva jutottak tovább, de kis szerencsével megelőzhettük volna őket. A csapat megtett mindent a siker érdekében, le a kalappal a srácok előtt! Szeretném megköszönni a szövetség segítségét is, minden körülmény adott volt a nyugodt felkészüléshez, és a jó szerepléshez.

 

 

Az elitkör végeredménye:

 

1. Csehország                 3   2  1  0    7

2. Magyarország             3   1  2  0    5

3. Litvánia                        3   1  1  1    4

4. Horvátország              3   0  0  3    0


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS