UEFA Régiók Kupája: három gólt dolgoztunk le emberhátrányban

2011. április. 25., 19:11   |    

UEFA Régiók Kupája: három gólt dolgoztunk le emberhátrányban

A Nyugat-Magyarországi NB III-as csapatokból összeállított amatőr válogatott második mérkőzésén 3-3-as döntetlent játszott a litvánokkal az UEFA Régiók Kupája csehországi elitkörében.

A mieink az első játéknapon a csehek ellen 0-0-ás döntetlent értek el, a hétfői második meccsen pedig a litván együttes ellen léptek pályára. A Króner Péter vezette magyar csapat a Szappanos Péter - Patkó György, Pongrácz Gábor, Rétsági Ákos, Takács Kornél - Németh Zsolt (Flórián Ádám, 81.), Kovács Márton, Varga Dániel (Berény Balázs, 46.), Márki Dénes (Csorba Péter, 70.) - Müllerlei Szabolcs, Dobesch Bálint összetételben szerepelt a mérkőzésen.

A találkozó a lehető legrosszabbul kezdődött a mieink számára, a 2. percben Rétsági Ákos szabálytalankodott a 16-oson belül, a játékvezető kiállította védőnket, és büntetőt ítélt a litvánok javára. Az ellenfél értékesítette a tizenegyest, majd emberelőnyben két újabb gólt szerzett az első félidő végéig. A szünet után a mieink óriási küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, tíz emberrel is átvették a játék irányítását, és előbb az 52. percben Dobesch Bálint szépített, majd a 61. percben Patkó György volt eredményes, a 83. percben pedig Csorba Péter szerezte meg az egyenlítő találatot. A hajrában lőttünk egy kapufát, valamint, így a győztes találat végül nem született meg, 3-3-al zárult a mérkőzés.

- A meccs elején bekövetkezett rövidzárlat után nehezen találtuk meg a ritmust, de a félidőben rendeztük a sorokat, és egy nyílt sisakos játékkal sikerült emberhátrányban döntetlenre hozni a találkozót. Óriási akaraterőt mutattak a játékosok, végigküzdötték a találkozót, ennek köszönhetjük a pontszerzést, és azt, hogy a horvátok elleni utolsó mérkőzésünk előtt sikerült életben tartanunk továbbjutási reményeinket - nyilatkozta Króner Péter a mérkőzés után.

Az állás két forduló után:

1. Csehország 4 pont
2. Horvátország 3 pont
3. Magyarország 2 pont
4. Litvánia 1 pont


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS