Újabb csillag az MLSZ Grassroots-programjának

2013. december. 24., 15:42   |    

Újabb csillag az MLSZ Grassroots-programjának

Szép karácsonyi ajándék érkezett az UEFA-tól a Magyar Labdarúgó Szövetség részére.

Az UEFA hivatalos levelében az áll, hogy az európai szövetség végrehajtó bizottsága december 12-i, Bilbaóban tartott ülésén jóváhagyta a Grassroots Panel azon döntését, amely a MLSZ Grassroots-programját az eddigi egy csillagról két csillagossá minősíti.

- Nagy örömmel olvastam az értesítést, hiszen 2010-ben csatlakoztunk a Grassroots Chartához, és 2011 szeptembere óta nagyon sokat dolgoztunk az előrelépés érdekében. Akkor született meg a döntés, hogy szociális programjaink fejlesztésével kandidálunk a Grassroots Charta második csillag fokozatára - mondta az mlsz.hu-nak Őze Tibor Grassroots-menedzser.

A Magyar Labdarúgó Szövetség kiemelten foglalkozik a Grassroots területével, ennek egyik eredménye, hogy a Petrika Ibolya által koordinált szociális programjának egyik pillérét, az MLSZ és a Hit és Sportalapítvány közös versenysorozatát, a Gyermekotthonok Országos Bajnokságát az UEFA a legjobb európai Grassroots-projektként ismerte el.

- Fontos tudni, hogy a két csillag egész Grassroots-programunkat minősíti, melynek nagyon fontos egyéb területei is vannak, például a gyermekfutball (OTP Bank Bozsik-program), a középiskolások futballja (Coca-Cola CUP) vagy a programok szervezésében résztvevő önkéntesek képzése. Egy ország futballját, labdarúgó-kultúráját nemcsak a hivatásos labdarúgás színvonala, hanem az amatőr tevékenységek minősége is jellemzi, ezért is fontos az egész Magyar Labdarúgás számára ez az elismerés - fűzte hozzá Őze Tibor.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS