Ünneprontó ZTE, döntetlen Kecskeméten

2022. november. 08., 22:25   |    

Ünneprontó ZTE, döntetlen Kecskeméten
Fotó: MTI/Bús Csaba

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának keddi játéknapján a ZTE 3-0-ra nyert Kisvárdán, míg a Kecskeméti TE 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával.

Kisvárda Master Good-ZTE FC 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Ikoba (37., 60.), Manzinga (87.)
Kisvárda Master Good: Odincov - Hej, Kovacic, Kravcsenko (Vranjanin, 66.), Peteleu - Melnyik, Ötvös (Makowski, a szünetben) - Asani, Lucas (Karabeljov, a szünetben), Vida (Camaj, a szünetben) - Ilievski (Mesanovic, a szünetben)
ZTE FC: Demjén - Huszti A., Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi - Tajti, Sankovic - Szendrei (Safronov, 89.), Szalay Sz. (Németh D., 85.), Gergényi - Ikoba (Manzinga, 73.)

A Kisvárda ezen a napon ünnepelte alapításának 111. évfordulóját, de a ZTE nem akart asszisztálni az ünnepléshez, fölényben játszott az első félidőben, több nagy helyzetet is kidolgozott, ezekből végül Ikoba révén egyet gólra is váltott. A Kisvárda a szünetben négyet cserélt. A második félidő hatalmas hazai lehetőséggel indult, majd az 55. percben a csereként pályára lépő Camaj is egyenlíthetett volna, de egyedül a kapussal szemben csúnyán mellé lőtt. A túloldalon Ikoba ismét eredményes volt, az amerikai támadó egy az egyben oldotta meg feladatát védőjével szemben és lőtte ki a jobb alsó sarkot, megszerezve ezzel szezonbeli tizedik bajnoki gólját, amellyel átvette a vezetést a góllövőlistán. A ZTE a hátralevő időben kontrákra rendezkedett be, előnyét magabiztosan őrizte, a Kisvárda annál nagyobb helyzeteket nem tudott kidolgozni, mint amelyeket a játékrész elején elrontott. A kegyelemdöfést a 87. percben Manzinga adta meg a hazaiaknak.

Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Banó-Szabó (52.), illetve Corbu (44.)
Kecskemét: Varga Á. - Szabó A. (Katona B., a szünetben), Rjasko, Belényesi - Nagy K., Vágó, Szuhodovszki, Szalai G., Zeke - Tóth B., Banó-Szabó (Szabó L., 81.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Mezghrani, Batik, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Favorov, Baluta (Urblik, 91.), Corbu (Zahedi, 79.) - Gruber (Colley, 62.), Puljic (Kiss, 62.)

Kevés helyzetet hozott az első félidő első fele, többnyire a mezőnyben zajlott a játék, a kapukig ritkán jutottak el a csapatok. Aztán nagy hazai gólszerzési lehetőség maradt ki, melyre a Puskás részéről gyorsan érkezett válasz egy távoli lövéssel. A folytatásban nem változott alapvetően a játék képe, bár valamennyivel aktívabb lett mindkét csapat. A szünet előtt a vendégegyüttes szerzett vezetést Corbu révén. A második félidőt jobban kezdte a Kecskemét, és gyorsan egyenlített is Banó-Szabó szép lövésével. Ezután megint kiegyenlítetté vált a küzdelem, sok szabálytalanság akasztotta meg a folyamatos játékot, később pedig a leereszkedő köd nehezítette a csapatok dolgát. Akadt mindkét oldalon helyzet, de gól már nem született, így mindkét fél egy pontot szerzett. Ezzel a hazai csapat maradt a harmadik, a PAFC pedig a negyedik helyen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS