Válogatott gólokkal, új játékosokkal indult a Jet-Sol Liga

2019. március. 11., 15:12   |    

Válogatott gólokkal, új játékosokkal indult a Jet-Sol Liga
Fotó: fradi.hu

2019 legelső női bajnoki mérkőzésén Szegeden vendégeskedett az Astra, amely 4–0-ra nyerni tudott első tavaszi bajnokiján. 2–0-ra győzött a DVTK is Budapesten, az MTK otthonában. A Jet-Sol Liga 13. fordulójában a Haladás-Viktória 3–0-ra felülmúlta az MLE csapatát, a játéknap utolsó találkozóján a Fradi 3–1-re győzte le az ETO-t.

Szent Mihály–Astra 0–4 (0–3)
Gólszerzők: Krascsenics Csilla (19.), Krascsenics Petra (34.), Dominika Dikanová (43.), Sipos Lilla (58.)

Az év legelső Jet-Sol Liga meccsén az utolsó előtti Szent Mihály fogadta az ötödik Astrát. A csepeli csapat nem kímélte a makóiakat, a Krascsenics testvérpár, Csilla és Petra mellett Dominika Dikanová és Sipos Lilla is betalált, amivel már az 58. percben kialakult a 0-4-es végeredmény.

MTK Hungária FC–DVTK 0–2 (0–2)
Gólszerzők: Hanna Baker (10., 37.)

Az MTK a DVTK-t fogadta Monoron, ahol egy friss igazolás, az amerikai Hanna Baker – aki a kupa elődöntőben mutatkozott be a DVTK-ban – kétszer is betalált – így nyertek a vendégek 2–0-ra. A támadó a diósgyőriek felkészülési tornáján, a St. Pölten ellen mutatkozott be a csapatban, tétmeccsen pedig a hétvégén szerepelt először az együttesben. A 22 éves játékos edzőként is bekapcsolódik a klub életébe, az utánpótlás-nevelésben számítanak rá. A DVTK győzelmével 3 pontra megközelítette riválisát.

MLE–Haladás-Viktória 0–3 (0–0)
Gólszerzők: Szakonyi Emese (56.), Tóth Alexandra (62.), Siklér Kinga (91.)

A Haladás-Viktóriában pályára lépett a télen hazaérkezett Horti Boglárka, aki a Sturm Graztól szerződött Szombathelyre. Bíró Barbara, Tóth Alexandra (a második gól szerzője), Tálosi Szabina és Rácz Zsófia személyében négy olyan válogatott labdarúgó is volt a kezdőcsapatban, akik a múlt hét végén érkeztek haza a Ciprus Kupa nemzetközi felkészülési tornáról. A pécsiek részéről keretben volt, de nem játszott a télen visszatérő Angyal Adrienn és a Borussia Mönchengladbach korábbi labdarúgója, Marlena Hesse sem.

FTC–ETO FC Győr 3–1 (1–0)
Gólszerzők: Allegra Poljak (8.), Kocsán Petra (48.), Csigi Eszter (69.), illetve Gődér Brigitta (73.)

A FÖRCH Női Magyar Kupa elődöntője után a bajnokságban is legyőzte a Fradi az ETO-t. A fővárosi zöld-fehéreknél Allegra Poljak mellett a magyar válogatott Kocsán Petra is betalált, illetve a 19 éves Csigi Eszter is eredményes volt, aki a találkozó után élete egyik legszebb góljának titulálta találatát. A győrieknél Gődér Brigitta szépített és az utolsó öt percre Kalmár Vivien is beállt, aki másfél év kihagyás után csatlakozott újra a kerethez. Jó húsz percet kapott a Brazíliából érkező Flavia Villaca de Faria is, aki egyetemi tanulmányai miatt érkezett Budapestre, a foci pedig Győrbe hívta. Csizi Fanni végigjátszotta a találkozót, melynek éppen a másnapján ünnepelte 17. születésnapját.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS