Válogatott kezekben a tehetségek: elindult az OTP Bozsik Bajnokok

2016. november. 16., 12:38   |    

Válogatott kezekben a tehetségek: elindult az OTP Bozsik Bajnokok

Elindult az OTP Bozsik Bajnokok: a program célja, hogy neves szakemberek segítségével kutassa fel a különleges futballtehetségeket az egész országban.

November 15-én a Groupama Arénában a magyar–svéd felkészülési mérkőzés szüneteiben debütált az a kisfilm, amelyben Király Gábor és Nyilasi Tibor meglepték a szombathelyi Dési Huber István Általános Iskola Bozsik-palántáit.


Király Gábor szerint egy dolog a tehetség, ugyanakkor az alázatos munka legalább olyan fontos – az OTP Bank támogatásával indított Bozsik Bajnokokban éppen ilyen fiatalokat keresnek. A nemzeti csapattól búcsúzó kapus mellett olyan válogatott labdarúgók segítik majd csapatkapitányként a gyerekeket, mint Bognár István, Elek Ákos, Gera Zoltán, Juhász Roland vagy Nyilasi Tibor, a játékosok sora pedig Hajdú B. Istvánnal, a népszerű sportriporterrel egészül ki.

Hamarosan bárhol felbukkanhatnak a Bozsik Bajnokok csapatkapitányai, ugyanis országszerte keresik a különleges futballtehetségeket. A kiválasztott fiatalok májusban egy gálameccsen, néhány felnőtt válogatott focistával kiegészülve mérkőznek majd meg egymással.

A pedagógusok november 15-től február végéig nevezhetik 10-14 éves sportolóikat a bozsikbajnokok.hu oldalon.


bozsik2| A nevezési szakaszt követően márciusban zajlik a kiválasztás az MLSZ szakmai irányításával és a mentorok segítségével – 18-18 kiválasztott gyerekből áll össze a nyugati és keleti csapat – majd a tavaszi szünetben sor kerül az első közös edzésekre, amit már a csapatkapitányok koordinálnak.

A program fináléját május 31-én, a Magyar Kupa-döntő napján rendezik. A gyerekek – kiegészülve a csapatkapitányokkal – a Groupama Arénában mérhetik majd össze tudásukat egy egész ország szeme láttára.

Az OTP Bank Bozsik-program – amely minden eddiginél nagyobb részvétel mellett zajlik ebben az idényben – intézményi részében jelenleg 102 ezer fiatal focizik (közülük 25 ezer lány és 30 ezer óvodás), így a csapatkapitányoknak bőven lesz merítési lehetőségük.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS