Véber György egykori csapata ellen meccsel

2013. augusztus. 24., 13:40   |    

Véber György egykori csapata ellen meccsel

Négy mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga ötödik fordulója. Érdemes lesz figyelni, folytatódik-e a Pápa remek sorozata, a Puskás FC-t mennyit lendítenek az új szerzemények, hozza-e szokott „hazai formáját” az MTK, illetve hogyan sikerül az ex-újpestiek Megyeri úti kirándulása.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Augusztus 24., szombat, 16.30)

Az előző idény záró fordulójában Diósgyőrben találkozott egymással a két csapat, az volt Tóth Bálint újabb pápai korszakának első mérkőzése. Akkor a bennmaradás volt a tétje a találkozónak (1-1-re végződött), a DVTK állt jobban a tabellán. Mostanra fordult a kocka, a borsodiak Tomiszlav Sziviccsel még nyeretlenek, igaz, az eddigi két idegenbeli meccsük közül Győrben a bajnok ellen 1-1-et értek el. De kétségtelen, hogy a Pápa sokkal jobban kezdte az idényt, a Puskás FC elleni hazai döntetlen óta háromszor is győzött. Szűcs Lajos az elmúlt három fordulóban nem kapott gólt. A csapat a jelek szerint megtalálta a Goran Maricsot pótolni képes gólzsákot Griffith személyében, igaz, az afrikai csatár eddig az idényben csak idegenben szerzett gólt. A két együttes tavaly őszi pápai mérkőzésén 2-2-es döntetlen született.

MTK BUDAPEST–PMFC-MATIAS
(Augusztus 24., szombat, 19.00)

Az MTK hullámvölgybe került az elmúlt hetekben, a Mezőkövesd elleni magabiztos döntetlent egy diósgyőri döntetlen, majd két vereség követte. Ugyanakkor 2013-ban eddig csak a Haladás ellen veszített hazai pályán pontokat a csapat (kétszer is kikapott), sőt e két találkozótól eltekintve a Hidegkuti Stadionban csak a DVSC-től kapott gólt. A PMFC a legutóbbi fordulóban, a bajnok ETO gárdáját fogadva szerezte meg első pontját, idegenben eddig Pakson és Székesfehérváron is kikapott. Érdekes, hogy a piros-feketék az előző idényben veretlenek maradtak az MTK ellen, a budapesti 0-0 után az első tavaszi fordulóban, már a korábbi MTK-játékos, Lőrincz Emil irányításával 2-1-re nyertek.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Augusztus 24., szombat, 19.00)

Egyik csapat sem lehet büszke az első négy fordulóban nyújtott teljesítményére. Az akadémisták a nyitányon döntetlent értek el a Pápa otthonában (akkor még nem is értékeltük, hogy az bravúros eredmény az eddigiek alapján), ám utána háromszor is vereséget szenvedtek. Kikaptak az Újpesttől egyetlen „hazai” meccsükön, Székesfehérváron is. A Rákóczi is egy ponttal áll, három vereség után hazai pályán egy pontot otthon tartottak az Újpest ellen. Prukner László együttese a legutóbbi hat idegenbeli mérkőzéséből csak egyen, a Ferencváros ellen, Győrben szerzett pontot. A felcsútiaknál várhatóan szerepet kap majd az új igazolások közül Gallardo, Haraszti, Lencse és Czvitkovics is.

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Augusztus 24., szombat, 21.00)

Véber György és segítője, Szlezák Zoltán az Újpest ellen. Nyilván pikáns ez mindenkinek, aki a kilencvenes évek második felében törzsvendég volt a Megyeri úton. Persze, a lila-fehérek táborában ma is népszerű egykori irányító nem először meccsel majd játékos-pályafutása vitathatatlanul legsikeresebb klubja ellen edzőként: 2009 és 2011 októbere között a Pápa csapatával négy bajnoki meccsen is nyerni tudott a lila-fehérek ellen, ezek közül kétszer a Megyeri úton! Az újonc Mezőkövesd egyébként eddig négyszer játszott idegenben, egyetlen meccset nyert meg, de azt 6-2-re az Újpesthez hasonlóan lila-fehér KTE otthonában. Hab a tortán: bőven vannak a mezőkövesdi keretben az edzői stáb tagjain kívül is egykori Újpest-játékosok, így Bognár, Szalai, Balajti, Farkas és Szántai. A Kozma István által irányított Újpest csak az első fordulóban, a Pakstól kapott ki, de négy forduló után mindössze öt ponttal áll. Az évtizedeken át félelmetes Megyeri úti arénában a mostani generáció a legutóbbi hat hazai mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni!

A további program

Vasárnap:
DVSC-TEVA - Ferencváros 16.30
MVM Paks-Budapest Honvéd 18.30
Győri ETO FC-Videoton FC 20.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS