Újabb egygólos DVSC győzelem, vereséggel kezdett Lucsánszky az MTK kispadján

2019. március. 16., 20:07   |    

Újabb egygólos DVSC győzelem, vereséggel kezdett Lucsánszky az MTK kispadján
Fotó: mtkbudapest.hu

A Ferencváros mellett az Újpest, a Honvéd, és a MOL Vidi is behúzta a 25. fordulót, a héten kinevezett Lucsánszky Tamás viszont vereséggel kezdte karrierjét az MTK-nál, Felcsúton kapott ki csapata 3-2-re. A Loki ismét 1-0-ra nyert.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Puskás Akadémia–MTK Budapest 3–2 (1–2)
Pancho Aréna, v.: Vad II.
gólszerzők: Varga J. (4.), Nagy Zs. (48.), Tamás N. (91.), illetve Szelin (28.), Torghelle (35.)
sárga lap: Szolnoki (93.), illetve Torghelle (42.)
Puskás Akadémia: Hegedűs – Szolnoki, Poór, Hadzsijev, Nagy Zs. – Varga J. (Urblík, 86.), Mioc – Kiss T., Knezevic (Heris, 83.), Sós (Tamás N., 79.) – Radó
MTK Budapest: Kicsak – Katona, Balogh B., Gengeliczki, Szelin (Banahene, 74.) – Vass Á. – Gera D., Bognár, Vass P. (Diallo, 85.), Lencse (Kanta J., 59.) – Torghelle

Gyorsan vezetést szerzett a Puskás Akadémia, a vendégek azonban egy szöglet után Jevgen Szelin első bajnoki góljával egyenlítettek. Az MTK futballozott ezt követően mezőnyfölényben, s a veterán Torghelle Sándor révén tíz perccel a szünet előtt fordított.

A második félidő elején egy rendkívül furcsa, hazai szempontból szerencsés góllal folytatódott a játék: bal oldali szöglet után Nagy Zsoltról pattant a kapu felé a labda, Artyom Kicsak, a vendégek hálóőre pedig beügyetlenkedte azt. A 79. percben egy gyönyörű összjáték végén Josip Knezevic került ziccerbe, de mellé lőtt. A hajrában a Puskás Akadémia játszott inkább győzelemre, ennek pedig a 91. percben meglett a gyümölcse: a csereként pályára lépő 18 esztendős Tamás Nándor a kapufáról kipattanó labdát vágta a hálóba.

Újpest FC–Kisvárda 1–0 (1–0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Erdős
gólszerző: Traoré (23., 11-esből)
sárga lap: Onovo (10.), Nwobodo (45.), Burekovic (67.), illetve Kravcsenko (23.), Seco (53.), Lukjancsuk (84.)
Újpest FC: Pajovic – Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic – Sankovic, Onovo – Nwobodo, Rácz (Beridze, 72.), Nagy D. (Zsótér, 56.) – Traoré (Solomon, 79.)
Kisvárda Master Good: Felipe – Lukjancsuk, Kravcsenko, Beriosz, Vári B. – Lucas, Karaszjuk (Gosztonyi, 78.) – Seco, Cukalasz, Grozav (Sassá, 68.) – Horváth Z. (Ilic, a szünetben)

Meglehetősen eseménytelenül telt a mérkőzés, az Újpest hiába birtokolta többet a labdát, csak elvétve tudta veszélyeztetni a Kisvárda kapuját. Aztán a 23. percben Traoré harcolt ki tizenegyest, majd magabiztosan értékesítette is azt. A házigazda gólja után szinte azonnal egyenlíthetett volna a vendégcsapat, ám egy támadáson belül előbb Horváth, majd Vári találta el fejjel a keresztlécet.

A fordulás után nem változott a játék képe, a két csapat többnyire egyenrangú partnernek bizonyult a mezőnyben, míg a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Dajka László hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát, a kisvárdaiak a második félidőben nem tudtak helyzetet kialakítani, így az Újpest 1–0-ra nyert, és a szezon során harmadszor is legyőzte az újoncot.

Az Újpest pályaválasztóként sorozatban 12. bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, míg a Kisvárda nyeretlenségi szériája immár öt mérkőzés óta tart.

Ferencváros–Szombathelyi Haladás 2–0 (0–0)
Groupama Aréna, v.: Karakó
gólszerzők: Lovrencsics (70.), Sigér (78.)
sárga lap: Leandro (56.), illetve Tamás (51.), Király (72. és 72.), Dausvili (26.), Tamás L. (51.)
kiállítva: Király (72.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Botka, Heister (Leandro, 54.) – Haratin, Sigér – Varga R., Lanzafame (Szignyevics, 83.), Gorriarán – Barbosa (Tokmac, 69.)
Haladás: Király – Schimmer, Saláta (Kolcak, 66.), Tamás, Németh Milán – Dausvili – Ivanov, Holdampf (Mészáros, 84.), Rui Pedro, Ofosu (Rózsa, 73.) – Bamgboye

 Az első negyedórában a Ferencváros lépett fel támadóbban, de gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A 25. percben Bamgboye hagyta ki a mérkőzés első nagy lehetőségét, majd két percre rá Varga Roland bal alsó sarokba tartó büntetőjét védte ki Király Gábor. Az első félidő ráadásában Lanzafame ugyan gólt szerzett, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A fordulás után a Ferencváros egyre nagyobb mezőnyfölényben játszott, de hol Király akadályozta meg a hazai gólszerzést, hol a befejezésbe csúszott hiba. A 70. percben Lovrencsics Gergő 20 méteres, megpattanó lövése végül utat talált a szombathelyiek hálójába, a gól után hevesen reklamáló Király pedig egymás után két sárga lapot kapott, így csapata emberhátrányba került.

A hajrában Sigér is gólt szerzett – míg a Haladás csak kapufáig jutott –, így a ferencvárosi együttes nyert, és pályaválasztóként immár 33 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

MOL Vidi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (1–0)
Székesfehérvár, v.: Iványi
 gólszerző: Futács (36.)
 sárga lap: Hadzic (8.), Futács (11.), Milanov (70.), illetve Meszhi (9.), Farkas D. (20.)
MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Kovács I. (Pátkai 92.), Elek, Hadzic, Milanov (Huszti 73.) – Futács (Nikolov 84.), Scepovic
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Katanec, Pillár, Silye – Szeles, Meszhi – Molnár G., Bertus, Koszta – Drazic (Vajda S. 83.)

Lendületesen kezdtek a csapatok, előbb a Vidi rontott nagy helyzetben, majd a vendégek is elpuskáztak egy ígéretes lehetőséget. A folytatásban fölénybe került a hazai csapat és Futács Márkó révén megszerezte a vezetést.

A második félidő Vinícius Paulo kapufára fejelt labdájával indult, majd a vendégek percei következtek, akik átvették a játék irányítását. A fehérváriak visszahúzódtak, a kontratámadásaikban bíztak, s Kovács István kapufájánál közel jártak előnyük megduplázásához.

Budapest Honvéd–Paksi FC 3–0 (2–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Holender (27., 38.), N'Gog (55.)
sárga lap: Heffler (18.), Uzoma (86.), illetve Remili (49.)
Budapest Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Nagy G. (Szendrei, 74.), Heffler, Ben-Hatira (Májer, 89.), Uzoma – N'Gog (Tischler, 84.), Holender
Paksi FC: Nagy G. – Zachán, Lenzsér, Gévay (Bobál D., 59.), Fejes – Kecskés, Zsidai (Windecker, 75.), Papp K. – Hahn, Remili, Könyves (Simon A., 75.)

A mérkőzés első szakaszában a vendégek birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, veszélyeztetni egyáltalán nem tudták a kispestiek kapuját. A Honvéd aztán váratlanul vezetést szerzett a 150. bajnoki találkozóján szereplő Holender találatával. A gól jót tett a mérkőzésnek, mert a paksiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, mégis a fővárosiak növelték előnyüket a duplázó Holender révén, aki jubileumát így azzal ünnepelhette, hogy utolérte a góllövőlista élén a ferencvárosi Davide Lanzafamét.

A folytatásban biztos vezetése ellenére a Honvéd támadott többet, amely meghozta eredményét, a harmadik gól tulajdonképpen végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a hazaiak visszahúzódtak, így a paksiaknál volt többet a labda, de helyzetet csak elvétve alakítottak ki, a kevés lehetőségük alkalmával pedig Gróf védett, így az eredmény már nem változott.

Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 1–0 (1–0)
Debrecen, v: Berke
 gólszerző: Szécsi (18.)
 sárga lap: Szatmári (26.), Kinyik (82.), Csősz (92.)
Debreceni VSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi (Varga K., 76.), Jovanovic, Tőzsér, Haris – Szécsi (Csősz, 81.), Zsóri (Takács, 64.)
Diósgyőri VTK: Antal – Sesztakov, Brkovic, Karan, Polgár – Hasani, Márkvárt, Szabó B. (Mihajlovic, 68.), Juhar (Bárdos, 79.) – Prosser, Vernes (Tajti, 58.)

Az első percekben a vendég diósgyőriek kezdeményeztek, majd magára talált a Debrecen, amely a vezetést is hamar megszerezte. A folytatásban a hazaiak átadták a területet a DVTK-nak, a kiesés elől menekülő együttes azonban hiába birtokolta többet a labdát, a 16-os előtt többnyire elfogyott a tudomány.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, a Debrecen magabiztosan őrizte egygólos előnyét, a Diósgyőr játékából pedig továbbra is hiányzott az ötlet, az elképzelés, így komolyabb lehetőség nem adódott a vendégek előtt. Megérdemelt győzelmével a Debrecen megőrizte a dobogó harmadik fokát az Újpest és a Budapest Honvéd előtt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS