Vereséggel ünnepelte bajnoki címét a DVSC-Teva

2014. május. 31., 22:36   |    

Vereséggel ünnepelte bajnoki címét a DVSC-Teva

Öt meccset rendeztek szombaton az OTP Bank Liga 30. fordulójából. A DVSC-Teva 2-0-ás vereséget szenvedett ugyan a Honvédtól, de így is bajnok lett, miután a Győri ETO pontszámban és győzelmek számában beérte ugyan, de gólkülönbsége elmaradt a debreceniekétől.

Lombard Pápa - Újpest FC 2-1 (0-1)
Vezette:
Szabó Zsolt
Gólszerző: Suljic a 17., ill. Csizmadia a 84., Kenesei a 87. percben

Az újpestiek kezdtek jobban, a 17. percben a vezetést is megszerezték, egy szabadrúgás után a védők röviden szabadítottak fel, Asmir Suljic pedig egy csel után 11 méterről a bal felső sarokba csavart (0-1). A 84. percben Kenesei Krisztián szabadrúgása után Csizmadia Csaba érkezett jó ütemben, és a léc alá bólintott (1-1). A folytatásban is a vendégek játszottak veszélyesebben, Szűcs Lajosnak és a védőknek is meg kellett dolgozniuk azért, hogy ne szülessen újabb újpesti találat. A 87. percben megszerezte a győztes gólt a Pápa, Kenesei mintegy 28 méterről, szabadrúgásból lőtt kapura, Dmitrovics kapus csak beleérni tudott a labdába, ami a bal sarokban kötött ki (2-1).

KTE-Phoenix Mecano - Puskás Akadémia 1-2 (1-1)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Balázs a 15., ill. Szakály a 35., Szakály a 83. percben

Egyik csapat sem a megszokott összeállításában állt ki az utolsó fordulóra, a Puskás Akadémiában több fiatal is lehetőséget kapott, így például az NB I-ben most debütáló U18-as válogatott támadó, Németh Erik. A 15. percben Balázs Zsolt kapott labdát a jobbösszekötő helyén, betört a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről a kifutó Somodi Bence fölött a hálóba emelt (1–0). Aktívabb lett a gól után a Puskás Akadémia, és a 35. percben sikerült kiegyenlítenie, egy beadást követően rossz helyre fejelték ki a labdát a védők, Szakály Dénes kapásból a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A 45. percben Vukaszovics rácsúszott Szakály bokájára, a játékvezető azonnal felmutatta a hazai játékosnak a piros lapot. A második félidőben jobbára távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, majd a 83. percben a Puskás Akadémia kihasználta egyik lehetőségét, Szakály és Tóth Balázs kényszerítője után előbbi 12 méterről jobb külsővel a jobb alsó sarokba csavart (1–2), ezzel a vendégek lezárták hosszú nyeretlenségi sorozatukat, és győzelemmel zárták az idényt.

MTK Budapest - Kaposvári Rákóczi 2-0 (2-0)
Vezette:
Pintér Csaba
Gólszerző: Bese a 34., Bese a 43. percben

Az MTK ezzel a meccsel búcsúzott a Hidegkuti Nándor Stadiontól, 2016-ban egy vadonatúj arénába költözhet a csapat a mostani létesítmény helyén. Az első negyedórában egyik csapat sem tudott gólhelyzetet kialakítani, majd az MTK vált kezdeményezőbbé, és a 34. percben gólt is sikerült szereznie, Bese Barnabás tört be a kapu előterében a jobbösszekötő helyén, majd 11 méterről a bal sarokba lőtt (1–0). A 43. percben egy bal oldali beadás után az egyik védőn megpattant labda Bese Barnabás elé került, aki 10 méterről a hálóba lőtt (2-0). A második félidő is a hazaiaké volt, több ziccert is kihagytak, sőt, egy büntetőt is elhibáztak, így az eredmény nem változott, az MTK kétgólos sikerrel búcsúzott a Hidegkuti-stadiontól.

Győri ETO - Mezőkövesd-Zsóry 5-0 (2-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Lang a 28., Wolfe a 36., Trajkovics a 79., Djordjevics a 83., Kronaveter a 86. percben

Az albérletben játszó hazaiak nem kezdtek igazán nagy iramban, de ettől függetlenül is kézben tartották a meccset, a 28. percben Rok Kronaveter bal oldali szabadrúgása után Lang Ádám továbbított a kapuba (1-0). A 36. percben ismét szabadrúgásból szerzett gólt, most Rafa Wolfe volt a befejező ember (2-0). A hajrára fiatalokat is becserélt az ETO, az U19-es válogatott Mervó Bence és Illés Dávid állt be, a győri együttes velük tette fölényessé sikerét: a 79. percben Kronaveter lövése után Horváth Tamásról kipattant a labda, Nikola Trajkovics közelről a hálóba továbbított (3-0). A 83. percben egy előreívelt labdára Djordevic érkezett jó ütemben, és fejelt a kapuba (4-0). A végeredményt a 87. percben állította be az ETO, Rok Kronaveter 25 méterről emelt a kissé kinn álló Horváth fölött a hálóba (5-0).

DVSC-Teva - Budapest Honvéd 0-2 (0-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Vernes a 63., Lőrinczy a 90. percben

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak több helyzetet is kialakítottak, de ki is hagyták azokat. A szünethez közeledve csökkent a debreceniek lendülete, de a fordulás után tovább rohamozták a kispesti kaput - kevés eredménnyel. A 63. percben a Honvéd megmutatta, hogy kell kihasználni egy helyzetet, Vécsei Bálint indította Vernes Richárdot, aki az ötös bal sarkától lőtt a bal alsó sarokba (0-1). A 90. percben egy kontrából Lőrinczy Attila tört kapura, és 15 méterről a hálóba lőtt (0-2), beállítva a végeredményt. Veresége ellenére a DVSC-Teva - története során hetedszer - megnyerte a bajnokságot, miután pontszámban és a győzelmek számában is holtversenyben végeztek a Győri ETO-val, de a gólkülönbségük jobb lett a zöld-fehérekénél. A bajnoknak járó trófeát, és az aranyérmeket Orbán Viktor miniszterelnök, Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke és Bánki Erik, az MLSZ elnökségi tagja adták át.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS