Versenyben maradt az ETO, bennmaradt a Paks

2014. május. 11., 20:50   |    

Versenyben maradt az ETO, bennmaradt a Paks

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a Győri ETO 4-2-re legyőzte a Honvédet, a Paks három ponttal távozott Szombathelyről.

Győri ETO - Budapest Honvéd 4-2 (2-2)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Rudolf a 11., Pátkai a 29., Pátkai a 77., Burgos a 93., ill. Vécsei a 32., Kapacina a 45. percben

Az egész napos esőzés miatt alaposan felázott pálya nehezítette a csapatok dolgát, és úgy tűnt, a győrieket zavarják kevésbé a körülmények, már a 11. percben megszerezték a vezetést: Rudolf Gergely a balösszekötő helyéről végzett el szabadrúgást, élesen belőtt labdája megcsúszott a vizes füvön és miután senki sem ért bele a kapu előtt, a hálóban kötött ki (1-0). A 29. percben egy győri akció során Pátkai Máté került helyzetbe, és 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0). Három perccel később váratlanul szépített a Honvéd, egy kontratámadás végén Vécsei Bálint egy csel után 15 méterről a jobb sarokba helyezett (2-1). A 45. percben már döntetlen volt az állás, Kapacina Valér szabadrúgásból, 23 méterről, kissé jobbról csavart a kapu bal oldalába (2-2). A második félidőben a pályán álló pocsolyák teljesen kiszámíthatatlanná tették a labda mozgását a lapos passzoknál, az ETO így is dominálni tudott, és a 77. percben Pátkai remek lövésével visszavette az előnyt, a középpályás egy rövid felszabadítási kísérletet követően 17 méterről, kapásból lőtte a bal sarokba a labdát (3-2). A 93. percben bebiztosította győzelmét a Győr, Rafael Burgos harcolt ki magának lövőhelyzetet a Honvéd 16-osán belül, majd 8 méterről a kapu közepébe gurított (4-2).



Haladás - MVM Paks 0-1 (0-1)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Simon (11-esből) a 23. percben

Akárcsak Győrben, ezen a meccsen is meg kellett küzdeniük az elemekkel a játékosoknak, azzal a különbséggel, hogy a Rohonci úti stadion pályája a győrinél is rosszabb állapotban volt az egész napos esőzést követően. A Paks alkalmazkodott jobban a körülményekhez, a 23. percben a Kecskés ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Simon Attila értékesítette (0-1). A második félidőben próbálkozott az egyenlítéssel a Haladás, de a visszaálló paksiak és a pályán tócsákban álló víz megakadályozták a gólszerzésben, így maradt a 0-1, amely egyben a Paks biztos bennmaradását jelenti.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS