Világklasszisok a homokon

2017. augusztus. 03., 17:58   |    

Világklasszisok a homokon

A strandlabdarúgó szakág a szezon két legfontosabb hazai rendezésű eseménye előtt áll. Ezen a hétvégén (2017. augusztus 4-5.), pénteken és szombaton a magyar bajnokság –hivatalos nevén a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga – döntőjére kerül sor.

A magyar bajnokság szakmai rangját jelzi az a tény is, hogy a klubcsapatokban a legjobb hazai strandlabdarúgók mellett több külföldi klasszis játékos is pályára lép, és a kispadok mellett is világsztárok dolgoznak majd. A címvédő Goldwin együttesében játszik majd a román gólkirály Marian Maciuca mellett egy az Arab Emirátusok válogatottjában játszó játékos, a gyöngyösiek kapuját az egykori újpesti kapuslegenda Tóth Zoltán fia, az USA strandlabdarúgó-válogatottjának kapusa, Christopher védi, míg a csapatot az 5-szörös strandlabdarúgó-világbajnok, brazil Bruno Marias Mendes is erősíti majd.

De a Siófok sem panaszkodhat, hiszen edzőjük az Egyesült Arab Emírségek szövetségi edzője, akinek munkáját 4 emirátusi válogatott futballista mellett a brazil Victor Vasques pályaedző segíti. A Szegedben is pályára lép majd két japán válogatott és egy lengyel utánpótlás-válogatott játékos is.

Pénteken 19 órától játsszák le a két elődöntő mérkőzést: elsőként a Jászfényszarui GWP Cservy és a Siófoki Bányász csap össze, ezt követően a gyöngyösi Energia SC a szegedi FC Junior Sport csapata ellen lép az MLSZ Beach Aréna (Siófok, Nagystrand, Petőfi Sétány) homokjára. Másnap, szombaton 14.30-tól a bronzmérkőzésre kerül sor, majd ezt követően 16 órai kezdettel az előző napi két elődöntő győztesei mérkőznek meg a bajnoki címért.

Az eseményre a strandbelépővel a belépés díjtalan. A Nemzeti Strandlabdarúgó Liga döntőjét szombaton 16 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

Annak érdekében, hogy a teljes magyar strandlabdarúgó élmezőny együtt legyen, és a fiatal tehetségek testközelből tapasztalják meg a döntő emelkedett hangulatát, azért hogy számukra is ugyanolyan dicsőség legyen a siker, mint a felnőtteknek, ezért a szakág az valamennyi utánpótlás-korosztály fináléját ezen a két napon pénteken 10 órai kezdettel - rendezi ugyanabban a stadionban, mint a felnőttek esetében.

A magyar bajnoki döntő jól szolgálja a válogatott játékosok felkészülését a 2017. augusztus 11.-13. között sorra kerülő, nyolc csapatos EBSL nemzetközi válogatott tornára, melyet az európai döntőbe jutásért játszik majd nemzeti válogatottunk, ugyancsak az MLSZ Beach Arénában.

nsl22|

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS