Zala és Békés megye vitte haza a Coca-Cola CUP legjobbnak járó kupáját

2015. június. 03., 16:43   |    

Zala és Békés megye vitte haza a Coca-Cola CUP legjobbnak járó kupáját

A novemberi startot követően, 436 középfokú oktatási intézményből induló 831 csapat pontosan 8052 diákjának több mint 3000 mérkőzése után, végre kiderült, hogy melyik az ország legjobb fiú és lány amatőr középiskolás focicsapata.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai felügyelete alatt zajló középiskolás amatőr focibajnokságra, a Coca-Cola CUP-ra minden eddiginél több fiatal jelentkezett, ráadásul a középiskolás lányok 800 fővel többen játszottak idén, mint korábban.

A fiúknál a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata lett az országos bajnok, míg a lányok között a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium csapata bizonyult a legjobbnak.

2014 őszétől egészen idén júniusig zajlott, tehát ismét egy egész tanévet ölelt fel az amatőr középiskolás futballisták számára indított kupasorozat, amely most szombaton, immáron harmadik alkalommal ért véget sikeresen, ezúttal az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

A zalai és békési győztes fiatal focisták a kupa elhódítása mellett egy nemzetközi edzőtáborba is elutazhatnak, ahol egy tízszeres BL-győztes futballklubbal együttműködve lehetőséget kapnak arra, hogy a Madrid sportvárosában tartott edzéseken csiszolhassák futballtudásukat. A csapatok júliusban indulnak Spanyolországba.

CC_cup_2015_001|

A harmadik Coca-Cola CUP végeredménye:

Fiúk

1. hely CSADDEL, Zala megye, Zalaegerszeg, Zrínyi Miklós Gimnázium
2. hely FASOR 1904, Budapest, Fasori Evangélikus Gimnázium
3. hely BERCSÉNYIS ÖRDÖGÖK, Győr-Moson-Sopron megye, Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola

Lányok

1. hely ERKEL GIRLS, Békés megye, Gyula, Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium
2. hely SZÉCHÉNYIS CSAJ O.K., Baranya megye, Pécs, Baptista Szeretetszolgálat Széchényi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános és Sportiskolája
3. hely KÖZGÉ SZENTES ALFA, Csongrád megye, Szentes, Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS