Zalaegerszegen az utóbbi hetek legjobbja

2018. november. 06., 20:44   |    

Zalaegerszegen az utóbbi hetek legjobbja
Fotó: ztefc.hu

Ezúttal is hétközi mérkőzéseket rendeznek a Merkantil Bank Ligában, a 16. fordulóban szerdán találkoznak a csapatok.

DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE VSE–BUDAFOKI MTE
(Tiszakécske, 13.30)

Mindössze két csapat van a mezőnyben, amelyik a legutóbbi öt fordulóban veretlen maradt, s nyert mérkőzést ebben a sorozatban: a Kazincbarcika és a Tiszakécske. Az újonc e jó szériának köszönhetően már a tizenegyedik a táblázaton. A legutóbbi három hazai meccsét megnyerte. A Budafok sokkal gyengébb mutatókkal rendelkezik, az utolsó előtti helyre csúszott vissza, miután a legutóbbi négy mérkőzésén kikapott. Vendégként mindössze két pontot szerzett eddig ebben az idényben, sőt csupán két gólt ért el.

A Budafok a hétvégi vereség után Tiszakécskén küzdhet a pontokért. Az utóbbi időben jó formában szereplő Cegléd a ZTE ellen lép pályára. Fotó: budafokimte.hu

BSS MONOR–BUDAÖRS FC
(Óbuda, 13.30)

A Monor a legutóbbi fordulóban győzött, s ezzel előrelépett egy helyet, de még mindig csak a tizennyolcadik. Pályaválasztóként hat meccsen eddig mindenből kettőt ért el: győzelemből, döntetlenből és vereségből is. A Budaörs újra jó formában játszik, a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot gyűjtött, s ezzel feljött a hatodik helyre. Idegenben szeszélyesen szerepel, felváltva nyer és veszít, a sor szerint most győzelem jönne.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Kaposvár, 19.00)

Tavasszal még két osztály választotta el egymástól a két csapatot, a Balmazújváros az OTP Bank Ligában, a Rákóczi az NB III-ban szerepelt. Azóta nagyot változott a világ, mindkettő a Merkantil Bank Ligában játszik, s a Kaposvár kilenc hellyel megelőzi hajdúsági riválisát. A Rákóczi múlt vasárnap kikapott, mindössze másodszor az idényben. Hazai pályán az első forduló óta veretlen. A Balmazújváros három vereség után győzött ismét. Idegenben a legutóbbi két találkozóját elveszítette.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–VÁC FC
(Nyíregyháza, 19.00)

A Szparin nem sokat segített az edzőváltás, a legutóbbi három mérkőzésén csupán egy pontot szerzett. A tizenhatodik helyen áll, mindössze két ponttal a kiesőhely előtt. Apró pozitívum: augusztus 26. óta csupán egyszer, a Csákvár ellen kapott ki pályaválasztóként. A Vác egyike annak az öt csapatnak, amely a mérkőzései több mint felén döntetlent játszott eddig a Merkantil Bank Liga 2018-as őszi idényében. A legutóbbi négy meccsén kivétel nélkül egy pontot szerzett. Vendégként a legutóbbi három fellépése döntetlent hozott.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DOROGI FC
(Békéscsaba, 19.00)

A Békéscsaba mindössze három ponttal áll a listavezető Gyirmót mögött a harmadik helyen, pedig a legutóbbi öt mérkőzéséből csupán egyet nyert meg. Hazai pályán eddig nagyszerű a mérlege, a Kaposvár elleni döntetlentől eltekintve minden őszi bajnoki mérkőzését megnyerte. A Dorog vasárnap a Győri ETO elleni 4–3-as győzelemmel lezárta hetek óta tartó nyeretlenségi sorozatát. A megszerzett három ponttal a tizenkettedik helyen áll. Idegenben szeptember eleje óta mindössze egy pontot szerzett.

WKW ETO FC GYŐR–SOROKSÁR SC
(Győr, 19.00)

Az ETO vasárnap három gólt lőtt, mégis kikapott Dorogon. Októberben veretlen maradt a bajnoki meccsein, a november így rosszul indult. Pályaválasztóként a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén csak döntetlent ért el. A Soroksár négy forduló óta nem talál legyőzőre, két győzelmet két döntetlen követett. Így az ötödik helyen áll, négy ponttal előzi meg a kilencedik helyen álló győrieket.

A kilencedik ETO ezúttal az ötödik Soroksárral csap össze Győrben. Fotó:eto.hu

AQVITAL FC CSÁKVÁR–GYIRMÓT FC
(Csákvár, 19.00)

A csákváriak a nyolcadik helyen állnak, a legutóbbi négy fordulóban kétszer nyertek, kétszer döntetlent játszottak. Pályaválasztóként szeptember közepe óta ugyanilyen mutatóval rendelkeznek: két döntetlen, két győzelem. A Gyirmót vasárnap nem bírt a Siófokkal, de így is vezeti a bajnoki tabellát. Idegenben a legutóbbi négy meccsén tíz gólt lőtt, háromszor nyert, csak Zalaegerszegen kapott ki.

BFC SIÓFOK–KAZINCBARCIKA
(Siófok, 19.00)

A hetedik látogat a tizenhetedikhez, ebben első látásra nincsen semmi különleges. Ám úgy is felvezethető a mérkőzés, hogy „a legutóbbi öt forduló három veretlen csapata közül kettő egymás ellen játszik a Balaton partján”. A Siófok a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésén mind egy pontot szerzett, s ezzel lassan eléri a Vasas szezonrekordját. Pályaválasztóként lassan három hónapja veretlen, az utolsó három mérkőzésén egyetlen gól sem esett. A Kazincbarcika az edzőváltás óta nagyon feljavult, a legutóbbi hét fordulóban 17 pontot szerzett. Az első nyolcban mindössze hatot. Idegenben a legutóbbi három találkozóján nem veszített pontot.

VASAS FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Szusza Ferenc Stadion, 19.00)

Kis Károlyt a legutóbbi vereség után menesztette a Vasas vezetősége, így Ferenczi István, a korábbi erőnléti edző, a kilencszeres válogatott játékos irányítja a csapatot a Mosonmagyaróvár ellen. A piros-kékek a legutóbbi három fordulóban egyetlen pontot sem szereztek, s immár a mezőny második felének legjobbja csak rossz gólkülönbségével áll a tavasszal még az élvonalban szereplő angyalföldiek mögött. A Mosonmagyaróvár az elmúlt hetekben egymás után veszíti el a bajnoki mérkőzéseit, szeptember 16. óta nem szerzett pontot.

ZALAEGERSZEGI TE–CEGLÉDI VSE
(Zalaegerszeg, 19.00)

A ZTE a második helyen áll a Gyirmót mögött, annak ellenére, hogy a legutóbbi három mérkőzésén mindössze négy pontot szerzett. Pályaválasztóként a legutóbbi három találkozóját megnyerte. A Cegléd az első 12 fordulóban csupán hét pontot szerzett, de azóta megtáltosodott, a mezőnyből egyedüliként gyűjtött kilenc pontot a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén. Bravúrjával feljött a tizenötödik helyre. Idegenben megnyerte a legutóbbi két meccsét: Mosonmagyaróváron, majd Budafokon is győzött.

Botlott a listavezető, változások az alsóházban

Botlott a listavezető, változások az alsóházban

Nehéz hétvége áll a Merkantil Bank Ligában feljutásra esélyes csapatok mögött: A Gyirmót döntetlent játszott hazai pályán, a ZTE kikapott a Budaörs vendégeként. A tabella élén azonban nem változott az állás.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS