ZTE-sikerrel zárult az év, a Kisvárda a második helyen telel

2021. december. 19., 20:53   |    

ZTE-sikerrel zárult az év, a Kisvárda a második helyen telel
Fotó: MTI

A 2021-es évre lezárultak az OTP Bank Liga küzdelmei. Az utolsó játéknapon a ZTE 2-0-ra nyert az Újpest FC ellen, a Gyirmót és a DVSC 0-0-s, a Kisvárda és a Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott egymással.

OTP Bank Liga, 17. forduló
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Bumba (28., 11-esből), illetve Corbu (4.),
Kisvárda: Dombó - Hej, Prenga, Cirkovic, Leoni - Melnyik, Karabeljov (Camaj, 57.) - Asani (Navratil, 68.), Ötvös, Bumba - Mesanovic
Puskás Akadémia: Markek - Favorov, Spandler, Nunes, Szolnoki (Deutsch, 70.) - Van Nieff, Plsek - Komáromi, Baluta (Kozák, 50.), Slagveer - Corbu

Az első félidőben a hivatalos statisztika szerint is veszélyesebb és támadóbb felfogású volt a hazai együttes, amely a meccs elején mégis hátrányba került, miután a vendégek sikeresen fejeztek be egy gyors ellenakciót. A Kisvárda aztán tizenegyesből egyenlíteni tudott, a szünet előtt viszont izgulnia kellett, mert majdnem megint az ellenfél került előnybe, de videobírós ellenőrzés után les miatt érvénytelenítették a felcsútiak gólját. Fordulás után kiegyenlített volt a játék, és miközben változatlanul a várdai együttes játszott valamivel veszélyesebben, a Puskás Akadémia lőtt felső kapufát. A hajrára kissé visszaesett a mérkőzés színvonala, és végül pontosztozkodással zárult az összecsapás. A hazaiak immár öt bajnoki találkozó óta veretlenek, míg a felcsúti együttes sorozatban negyedik élvonalbeli összecsapásán nem talált legyőzőre. 

Gyirmót FC Győr-Debreceni VSC 0-0
Gyirmót: Hársfalvi - Szegi, Ene, Széles, Zeke - Medgyes, Nagy P., Vass Á., Hajdú Á., Varga B. (Lencse, 77.) - Simon A. (Hasani, 57.)
Debrecen: Gróf - Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi - Bévárdi, Baráth, Babunski (Varga J., 78.), Ugrai (Soltész, 78.) - Dzsudzsák (Sós, 72.), Tischler (Szécsi, 78.)

Megszállta a saját térfelét a Debrecen, átengedte a területet a Gyirmótnak és labdaszerzések után igyekezett gyors ellentámadásokat vezetni, illetve időnként letámadással is próbálkozott. A hazaiak többször be tudták juttatni a labdát a vendégek tizenhatosára, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Sok hibával játszott mindkét csapat, így összességében kevés gólszerzési lehetőség akadt az erős szélben rendezett összecsapás első félidejében. A Gyirmót videózást követően büntetőhöz jutott az 55. percben, mert Babunski egy felugrásnál lekönyökölte Simont, akinek vérzett az orra. A tizenegyest Varga Barnabás a jobb kapufára lőtte. Ezenkívül is volt helyzete ebben az időszakban - több is - a Gyirmótnak, de egyikkel sem tudott élni. A Debrecen sem veszélyeztette komolyan a hazai kaput, így gól nélkül zártak a csapatok. A sereghajtó hazai csapat a gól nélküli döntetlennel öt mérkőzés óta nyeretlen.

ZTE FC-Újpest FC 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Halilovic (60.), Ubochioma (67.)
ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis (Bobál, 58.), Bedi - Ubochioma (Grezda, 91.), Tajti (Spoljaric, 82.), Halilovic (Gergényi, 82.), Sankovic, Koszta - Zimonyi (Skribek, a szünetben)
Újpest: Pajovic - Kastrati, Kutrumpisz, Diaby - Katona (Yahaya, 73.), Csongvai, Mack, Stieber, Antonov - Croizet, Beridze (Viana, 83.)

Az első bő negyedóra tapogatódzó játékkal telt, az első helyzetre egészen a 18. percig kellett várni, ekkor Beridze óriási ziccerben négy méterről mellé lőtt. A folytatásban megélénkült a találkozó, a sportszerű küzdelem mellett mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, de a befejezésbe rendre hiba csúszott, így a szünetig nem született gól. A fordulás után mindkét csapat folytatta a nyíltsisakos játékot. Demjénnek többször is nagyot kellett védenie, a vezetést azonban mégis a hazaiak szerezték meg egy védelmi hibát kihasználva, majd nem sokkal később egy kontrából megduplázták előnyüket. Ubochioma gólja a ZTE történetének 1700. találata volt az élvonalban. A hajrában inkább a Zalaegerszeg térfelén folyt a játék, de az Újpest nem tudott helyzetet kidolgozni, a házigazda magabiztosan őrizte előnyét. A hazai csapat öt meccse veretlen a bajnokságban és sikerével előrelépett az ötödik helyre a tabellán.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS