Női NB I: a vendégeknek egyetlen pont sem jutott

2012. szeptember. 03., 11:26   |    

Női NB I: a vendégeknek egyetlen pont sem jutott

A Szerbia elleni válogatott mérkőzés miatti bajnoki szünet után, gólgazdag mérkőzésekkel folytatódott a női NB I-es bajnokság.

A 'kakukktojás' a rákospalotai találkozó, ahol a Femina 'csak' 1-0-ra győzte le a Nagypálit – a többi mérkőzésen négygólos, vagy annál nagyobb különbség volt a csapatok között. Érdekesség, hogy mind az öt találkozót a hazai csapat nyerte, a vendégeknek egyetlen pont sem jutott.

A fordulót a Hegyvidék SE – Nyíregyháza Spartacus meccs nyitotta. A győzelemmel rajtoló újonc, hazai csapat kezdett jobban, ám lendületét megtörte egy, az első negyedóra végén kihagyott tizenegyes. A játékrész végén a nyírségiek futballoztak jobban, de a gólokat mindkét csapat a szünet utánra tartogatta. A szünetet a Hegyvidék SE használta ki jobban, a fordulás után - Németh Felícia beállásával - sokat javult a budaiak játéka, és Staar Gabriella (2), Molnár Rózsa (2), valamint Németh Felícia góljaival, nagy különbséggel is megérdemelten nyertek. A vendégek egyetlen találatát Szűcs Éva szerezte. A Hegyvidék SE továbbra is pontveszteség, míg a Szpari pont nélkül áll a tabellán.

A patinás 1. FC Femina Pálinkás Rékának, az első félidő közepén szerzett találatával tartotta otthon mindhárom pontot a Nagypáli ellen. Úgy tűnik, a tavalyi szezon meglepetéscsapata nem bírja el nyolc (!) korábbi kulcsembere távozását, hiányzását, a fiatalok egyelőre nem tudnak felnőni a feladathoz. Rákospalotán például a hajrára beállt, 15 éves Szakács Viktória lábában volt az egyenlítés – ám ő megijedt a váratlan lehetőségtől, ahelyett, hogy kapura húzott volna, bevárta védőjét és cselezni kezdett. A zalaiak az első három fordulóban mindössze egy pontot szereztek, a következő etapban pedig a mezőnyből kiemelkedő Astra-Bíró-Kert FC, Viktória-Trend Optika, MTK Hungária trojka vár rájuk.

A bajnok MTK magabiztos győzelmet aratott a női bajnokságot figyelők többsége által a felsőházra is esélyesnek tartott szegediek ellen. Mindkét oldalon akadtak hiányzó ászok, a kék-fehéreknél Vágó Fanni, a vendégek közül Zimányi-Kovács és Baksa nem játszott – az MTK kispadja bizonyult hosszabbnak. No, meg sokat nyomott a latba Pádár Anita, akit nem tudtak tartani védői. A legutóbbi 14 (!) szezon gólkirálya négy gólt szerzett az első félidőben, és ezzel el is döntötte a mérkőzést. A SZAK az ötgólos vereség ellenére nem vallott szégyent, a vendégek között több jó egyéni teljesítmény is akadt, és kiemelendő, hogy Cserenkó Szabolcs csapatának jelentős hátrányban is volt tartása.

Szombathelyen a listavezető Viktória-Trend Optika az Újpestet fogadta – és győzte le féltucat góllal. Tálosi Szabina két gyors gólja szabta a mérkőzés fazonját, majd a fordulás után a hazai csapat négy újabb találattal darálta be ellenfelét. A legutóbbi szezon ezüstérmese – az MTK-hoz hasonlóan – nem kapott még gólt.

A forduló zárásaként rendezték Csepelen a hétvége rangadóját, a csepeli 'derbit', az Astra-Bíró-Kert FC – BNLC-Csepel találkozót. A vendégcsapat a 8. percig volt egyenrangú ellenfele a Béke térieknek – ekkor Benkő Mónika rúgott pazar, férfiakat megszégyenítő bombagólt, sőt két perccel később a sérüléséből felépült Fogl is mattolta a vendégvédőket. A Bubcsó Norbert által irányított Csepel az első félidő végén Csiszár Henrietta két szép szólójával használta ki a hazai védelem gyengeségét – ezzel azonban el is lőtte puskaporát. Végül 8-3-ra győzött az Astra, érdekesség, hogy három játékos (a rózsaszín mezben játszó hazaiak közül Godvár Katalin és Fogl Katalin, a vendégektől Csiszár Henrietta) is három gólt szerzett.

Női labdarúgó NB I, 3. forduló:

Hegyvidék SE – Nyíregyháza Spartacus 5-1
1. FC Femina – Páter Fit-Well Nagypáli 1-0
MTK Hungária – Szegedi AK-Boszorkányok 5-0
Viktória-Trend Optika – UTE 6-0
Astra-Bíró-Kert FC – BNLC-Csepel 8-3

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS