Százezer forintot nyerhet a szabadrúgáslövő bajnokság nyertese a Focifesztiválon

2013. július. 17., 20:13   |    

Százezer forintot nyerhet a szabadrúgáslövő bajnokság nyertese a Focifesztiválon

Idén is lesz Focifesztivál. Immár harmadszor. Ami azt jelenti, lassan odabiggyeszthetünk elé egy jelzőt: hagyományos.

Az eddigi kétszer Telkiben megrendezett fesztivál után idén az Illovszky Rudolf Stadion ad otthont az események, két nappal a román-magyar vb-selejtező után, szeptember 8-án, vasárnap.

Dr. Borbély Zoltán az MLSZ szóvivője és jogi igazgatója szerint az igazi kiemelkedő időszak labdarúgásunkban a 60-as évekig tartott, akkor még szinte mindenki focizott, „a pékeknek, ácsoknak, cukrászoknak is külön csapata volt, a foci az élet része volt az egész országban”. Akkor lesz ismét sikeres a magyar futball – tette hozzá –, ha az utóbbi években átadott pályákon ismét felpezsdül a futballélet, növekszik a futballozó lányok, a futsalosok, az amatőrök száma. Bízhatunk ebben is, meg abban, hogy egyszerűen csak többen érzik magukat jól.

„Az említett időszakhoz hasonló élményt szeretnének varázsolni a szervezők a Focifesztiválra is” – emelte ki Dr. Borbély Zoltán az eseményt szakmailag és anyagilag is támogató MLSZ nevében a szerdai sajtótájékoztatón.

A fesztivál érdekes programokkal várja az érdeklődőket. A belépőjegyek ára egységesen 500 forint lesz. Lesz többek között dekázó verseny, szabadrúgásverseny, amelynek díjazása a női kategóriában 100 000, a férfi kategóriában 500 000 forint. A nevezés díja 1000 forint, feltétele az igazolt labdarúgói státus.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS