Magyar Kupa: a DVTK a második döntős

2014. május. 07., 20:03   |    

Magyar Kupa: a DVTK a második döntős

A Diósgyőr már az első játékrész első felében ledolgozta kétgólos hátrányát, és 2-0-ás győzelmével bejutott a kupadöntőbe.

A debreceni 4-2-es hazai sikert követően a Loki biztató helyzetben várta a diósgyőri vendégjátékot, talán ez lehetett az oka, hogy Kondás Elemér vezetőedző több kulcsemberét is pihentette a meccsen. A DVTK ezzel szemben legerősebb összeállításában lépett pályára, és már a 2. percben megszerezte a vezetést, Zoran Kosztics bal oldali beadását követően Debreceni András 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). Tovább támadott a Diósgyőr, és a 21. percben újabb gólt szerzett, egy védelmi hibát kihasználva Bacsa Patrik csapott le a labdára, majd a kinn álló kapus fölött a hálóba emelt (2-0). Mire a DVSC rendezte volna sorait, máris jött az újabb "csapás", Verpecz István utolsó emberként szabálytalankodott Bacsával szemben, a játékvezető kiállította a kapust.

Miután a 2-0 már hazai továbbjutást jelentett, a második félidőben 10 emberrel is támadólag lépett fel a DVSC, és volt is néhány lehetősége, de ugyanezt elmondhatta magáról a DVTK is. A hajrá óriási izgalmakat hozott, a Loki mindent megtett a gólszerzés érdekében, de nem járt sikerrel, így a Diósgyőr a Ligakupa után a Magyar Kupában is döntőbe jutott. Mindez azt jelenti, hogy május 25-én a Puskás Ferenc Stadionban DVTK-Újpest FC döntőt rendeznek majd.

DVTK - DVSC-Teva 2-0 (2-0)
Gólszerző:
Debreceni 2., Bacsa a 21. percben
Továbbjutott a DVTK 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS