Újonc edzők a Sóstói Stadionban

2014. július. 26., 11:36   |    

Újonc edzők a Sóstói Stadionban

Négy mérkőzéssel folytatódik szombaton az OTP Bank Liga nyitó fordulója. A Honvéd a Dunaújvárost, a PMFC az MTK-t, a Videoton FC a Pápát, a Haladás pedig az Újpestet fogadja.

BUDAPEST HONVÉD–DUNAÚJVÁROS PASE
(Szombat, augusztus 26., 16.30)

A kispestiek a legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzésüket elveszítették (másképpen: március 22. óta nem tudtak pontot szerezni hazai bajnoki találkozón), de nyilván abban reménykednek, ez egy új bajnokság, új edzővel, új csapattal. Pietro Vierchowod személyében újonc edző debütál az OTP Bank Ligában, egyébként ő a negyedik olasz vezetőedző az egyesület történetében, az elődök, Aldo Dolcetti, Massimo Morales és Marco Rossi 128 bajnokin dirigálták a csapatot. A kispestiek egyébként egy nappal a bajnoki után gálamérkőzést játszanak a Bozsik Stadionban a török Galatasarayjal. A Dunaújváros abszolút újoncként szerepel az élvonalban, miután nem jogutódja a korábbi bajnok Dunaferrnek. A csapat keretéből többen is rendelkeznek ettől függetlenül NB I-es rutinnal, Lázár Zsolt, például, a Bp. Honvéd színeiben lett élvonalbeli játékos.

VIDEOTON FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Szombat, augusztus 26., 18.30)

Mind a két csapat új vezetőedzővel vág neki az idénynek. A katalán Joan Carrillo már Paulo Sousa érkezése, 2011 nyara óta az edzői stáb tagja, dolgozott mindkét portugál segítőjeként. Mátyus János idén nyáron került Pápára, az elmúlt négy évben a REAC edzője volt. A Videoton a korábbi évektől eltérően nem indult a nemzetközi porondon, ugyanakkor játszott külföldi csapatokkal, a cseh Jablonec elleni 1-1, valamint a tartalékos PSG elleni 3-4 is elfogadható eredmény volt. A csapat a „főpróbán” 1-1-re végzett az Újpest ellen. A fehérváriak az elmúlt időszakban jóval a várakozáson alul teljesítettek pályaválasztóként az OTP Bank Ligában, 2013. október 19. óta nyolc hazai bajnokiból csak a két kiesett ellenit nyerte meg. A pápaiak a legutóbbi hat idegenbeli bajnokijukon csak egyetlen pontot szereztek, de azt éppen a Vidi ellen, a Sóstói Stadionban. A sárga-kékek történetük során még soha nem nyertek a Vidi ellen idegenbeli bajnokit.

PMFC-MATIAS–MTK BUDAPEST
(Szombat, augusztus 26., 18.30)

Véber György edzői pályafutásában új korszak kezdődik: a Pápa és a Mezőkövesd után a baranyai piros-feketéké a harmadik csapat, amelyet az élvonalban irányít. Érdekes, hogy Véber György a 2013–2014-es idényben is Garami József MTK-ja ellen kezdte az idényt, igaz, akkor a Hidegkuti Stadionban. A kék-fehérek simán, 3-0-ra nyertek. Noha a PMFC-nek sok gondja volt tavasszal is, a Márton-Lőrincz edzőpáros irányításával a csapat veretlenül játszotta végig a tavaszi hazai bajnokikat, sőt, október 5. óta veretlen a Mecsekalján, az OTP Bank Ligában. Márciusban legyőzte az MTK-t is. A bajnokság második felében remekül szereplő kék-fehéreknek vidéken kevésbé ment, csak Pakson tudtak nyerni 2014 tavaszán. Az MTK 2006 márciusa óta nem nyert bajnoki mérkőzést Pécsen. Közismert a baranyai származású Garami József pécsi múltja és kötődése, mint ahogy az is, hogy Véber György korábban a játékosa is volt. A találkozón Pölöskei Gábor fiai egymás ellen játszhatnak, Péter a PMFC, Zsolt az MTK játékosa.

SZOMBATHELYI HALADÁS–ÚJPEST FC
(Szombat, augusztus 26., 20.30)

A lila-fehérek 2008 óta nem nyertek a bajnokság első fordulójában, idegenben pedig még régebben, 2007. július 21-én, Siófokon nyertek a nyitó körben. Noha az Újpest megnyerte a Magyar Kupát, majd a bajnok legyőzése után a Szuperkupát is, a bajnokságban rossz a legutóbbi mérlege: kilenc találkozón csak egyetlen győzelem. Más kérdés, hogy a Haladás sem dicsekedhet a 2014-es tavaszi idényzárással, nyeretlen maradt az utolsó négy fordulóban. E találkozókon csak a korábbi újpesti, Dvorschák Gábor szerzett gólt. A Haladás 2014 tavaszán mindössze két gólt kapott pályaválasztóként a bajnokságban, azokat is az utolsó két találkozón. A nyáron mindkét együttes kerete alapos változáson ment keresztül, a Haladás elveszített három, az előző idényben az A-válogatottban is szerepelt játékost. Közülük az egyik, Nagy Gábor éppen az Újpest játékosa lett.

A további párosítás

Július 27., vasárnap:
Kecskeméti TE–Ferencváros 16.30
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia 18.30
MVM Paks–Győri ETO FC 20.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS