Fradi-siker a zöld-fehér rangadón

2014. augusztus. 17., 22:40   |    

Fradi-siker a zöld-fehér rangadón

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros 1-0-ra legyőzte idegenben a Győri ETO-t.

Győri ETO - Ferencváros 0-1
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Busai a 45. percben

Az első félidő nagy része a győrieké volt, de hiába dolgozott ki helyzeteket a házigazda, azokat el is hibázta, Priskin Tamás és Rudolf Gergely sem volt pontos a végjátékban. A 45. percben büntetett a Ferencváros, Gyömbér Gábor indítását követően Böde Dániel gurított vissza Busai Attilához, aki 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). A második félidőben szinte egykapuzott az ETO, több meccsre való helyzetet alakított ki, de el is hibázta azokat, amikor nem a támadók rontottak, Dibusz Dénes védett nagyot. A 85. percben Varga Roland piros lapot kapott, a mérkőzés vége meglehetősen feszült hangulatban telt, de gól nem született, a Fradi három ponttal távozott Győrből.

Haladás - PMFC-Matias 1-1 (0-0)
Vezette:
Vad II István
Gólszerző: Halmosi a 63., ill. Heffler a 76. percben

Mindkét csapat a győzelem reményében kezdte meg a mérkőzést, ezt mutatta a helyzetek eloszlása is, mindkét oldalon hasonló számban alakultak ki lehetőségek, gól viszont a szünetig nem született. A 63. percben vezetést szerzett a Haladás, Nagy Olivér szabadrúgása után Halmosi Péter fejelt 5 méterről a hálóba (1-0). A 76. percben egyenlített a Pécs: Nagy József harcolt ki gólhelyzetet, elpasszolt a labdát a kifutó Rózsa Dániel mellett, az érkező Heffler Norbert pedig közelről az üres kapuba továbbított (1-1). A hajrában a pécsiek még kihagytak egy nagy ziccert, így egyik csapat sem lehetett elégedett, döntetlennel zárult a találkozó.

DVTK - Kecskeméte TE 2-1 (1-0)
Vezette:
Bognár Tamás
Gólszerző: Grumic a 16., Takács a 90., ill. Vukasovic az 57. percben

A hazai pályán két meccsből kettőt nyerő DVTK és a három kör után pont nélkül álló KTE összecsapásán a házigazdák a 16. percben megszerezték a vezetést, Okuka beadása után Miroslav Grumic fejelt 6 méterről a léc alá (1-0). A gól után a diósgyőriek támadásban maradtak, de a helyzeteik kimaradtak. A KTE ezzel szemben jól sáfárkodott lehetőségeivel, az 57. percben Marko Vukasovic mintegy 30 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A folytatásban a DVTK sokat tett a győztes gól megszerzéséért, és az utolsó pillanatban sikerült is kiharcolnia a győzelmet, igaz, ehhez egy nagy kapushiba is kellett: egy jobb oldali beadás után Tomas Tujvel kiejtette a már megkaparintott labdát, Takács Tamás pedig élt az ölébe hulló lehetőséggel, és közelről a hálóba passzolt (2-1).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS