Először nyert a PAFC, emberhátrányban fordított a DVTK

2014. szeptember. 20., 22:20   |    

Először nyert a PAFC, emberhátrányban fordított a DVTK

Öt mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati játéknapján.

Nyíregyháza Spartacus - Győri ETO 2-3 (1-2)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Pákolicz a 18., Bajzát a 69., ill. Rudolf a 8., Rudolf a 31., Priskin az 51. percben

Az első 10 perc a győrieké volt, a 8. percben meg is szerezték a vezetést, egy gyors kontratámadás végén Rudolf Gergely 6 méterről, éles szögből a léc alá bombázott (0-1). A hazaiak hamar egyenlítettek, a 18. percben, egy szabadrúgás-variációt követően Pákolicz Dávid fejelt 3 méterről a hálóba (1-1). A győriek többet támadtak, és a 31. percben visszavették az előnyt, Windecker József passzával Rudolf Gergely fordult kapura, majd 20 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-2). A házigazdák az első félidőben még lőttek egy kapufát, de gólt ismét az ETO szerzett, az 51. percben egy védelmi hibát Priskin Tamás szerzett labdát a nyíregyházi kapu előtt, majd 11 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-3). A fordulás után több nagy helyzetet is kihagyott a Győr, majd a 69. percben szorossá tette a meccset a Szpari, Bajzát Péter 16 méterről lőtt a kapuba (2-3). A hajrában itt is, ott is adódtak lehetőségek, de újabb gól nem született, az ETO első idegenbeli győzelmét szerezte meg az idényben.

DVTK - Budapest Honvéd 2-1 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerző: Bognár (11-esből) az 59., Takács a 86., ill. Hidi a 45. percben
Kiállítva: Antal a 15. percben

Az első negyedóra változatos játékot hozott, mindkét együttes bátran támadott, de gólt ekkor még egyik félnek sem sikerült elérnie. A 15. percben emberhátrányba került a DVTK, Antal Botond próbált menteni Youla elől, de a 16-oson kívül csak kézzel tudott tisztázni a vendégek helyzeténél, a játékvezető piros lapot adott a kapusnak. Emberhátrányban is voltak lehetőségei a diósgyőrieknek, de a 45. percben vezetéshez jutott a Honvéd, Hidi Patrik majd' 30 méterről lőtt kapura, Ivan Rados kicsit bizonytalanul mozdult a labdára, ami a jobb alsó sarokban kötött ki (0-1). Az 59. percben tizenegyesből egyenlített a DVTK, a Griffiths lerántásáért megítélt büntetőt Bognár István váltotta gólra (1-1). Az utolsó félórában a Honvéd irányította a játékot, de a 86. percben a DVTK szerezte meg a győztes találatot, Griffiths lövését védte Kemenes, de a kipattanó labdát Griffiths középre passzolta, Takács Tamás pedig 5 méterről az üres kapuba passzolt (2-1).

MTK Budapest - Dunaújváros 2-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Pölöskei a 37., Kanta a 63. percben

Az első félóra az MTK fölényét hozta, a 30. percben mégis a Dunaújváros járt közel a gólszerzéshez, Nikházi lövését követően Hegedűs a kapufára tolta a labdát. A 37. percben vezetést szerzett az MTK, Kanta József lövése után blokkoltak a vendégek, a lepattanó labdát Pölöskei Zsolt gyűjtötte be, és 9 méterről a hálóba lőtt (1-0). A 63. percben a Horváth Zsolt ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kanta József értékesítette (2-0), beállítva a végeredményt.

Haladás - Videoton FC 0-2 (0-2)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Nikolics a 24., Nikolics a 33. percben
Kiállítva: Kopunek a 27., Halmosi a 42. percben

A tabellát hibátlan teljesítménnyel vezető Videoton FC kezdte jobban a mérkőzést, és a játékrész felénél megszerezte a vezetést is, Filipe Oliveira beadása után Nikolics Nemanja érkezett jó ütemben és 5 méterről a hálóba továbbított (0-1). A 27. percben Kamil Kopuneket egy csúnya szabálytalanságért piros lappal büntette a játékvezető, a Vidi pedig néhány perccel később kihasználta az emberelőnyt, Gyurcsó Ádám tört be a 16-oson belülre, Nikolicshoz passzolt, aki estében, 7 méterről a kapuba lőtt (0-2). A 42. percben Halmosi Péter vesztette el hidegvérét, durva szabálytalanságáért ő is pirosat kapott. A második félidőben nyolc mezőnyjátékossal hősiesen állták a sarat a hazaiak, a Vidi nagy fölényben játszott ugyan, de csak kapufáig jutott, magabiztos győzelmét semmi sem veszélyeztette.

Puskás Akadémia - Lombard Pápa 3-0 (2-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Szakály a 7., Tischler a 41., Sallai a 88. percben

A hét forduló után még nyeretlen Puskás Akadémia a 7. percben szerzett vezetést, kihasználva hogy Csizmadia Csaba saját 16-osa előtt eladta a labdát, Czvitkovics Péter csapott le rá, jól játszotta meg Szakály Dénest, aki 12 méterről a léc alá bombázott (1-0). A gól után visszaállt a Puskás Akadémia, a pápaiak többet birtokolták a labdát, a legnagyobb helyzetük a 37. percben maradt ki, amikor Popin 4 méteres fejesét óriási bravúrral védte Danilovic. A 41. percben ismét kihagyott a pápai védelem, ezúttal Bogunovics hagyta, hogy Tischler Patrik megszelídítsen egy felívelt labdát, és 14 méterről a kapuba lőjön (2-0). A második félidőben a pápaiaknak volt két nagy helyzetük, mindkettő fejesből, de a szépítő találatot nem tudták megszerezni. A Puskás Akadémia ezzel szemben egyetlen második félidei lehetőségét kihasználta, egy kontra végén a percekkel korábban csereként beállt Sallai Roland lőtt 10 méterről a bal alsó sarokba, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS