A tízből három csapat szerzett gólt szombaton

2014. október. 18., 22:01   |    

A tízből három csapat szerzett gólt szombaton

Szombaton öt mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 11. fordulójából.

Lombard Pápa - DVTK 0-0
Vezette: Vad II István

A Lombard Pápa az előző hat bajnokiján egyetlen gólt sem szerzett, utoljára augusztus közepén, még Mátyus János vezetésével volt eredményes a csapat. A DVTK ezzel szemben jól szerepel az idényben, a harmadik helyen kezdte a fordulót. A vendégek mégsem tudtak fölényt kiharcolni, kiegyenlített volt a játék. A második félidőben megélénkült a mérkőzés, a DVTK volt a veszélyesebb, de Szűcs Lajos eszén nem tudott túljárni a miskolci együttes. A 90. percben győzelmi esélyt szalasztottak el a pápaiak, Bognár István mentett nagyot ziccerben.

Nyíregyháza - Puskás Akadémia 0-1 (0-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Tischler a 37. percben

Az első félóra nem hozott az átlagnál magasabb színvonalat, de egy-két helyzet mindkét kapu előtt adódott. A 37. percben vezetést szerzett a Puskás Akadémia, Polonkai Attila löbbölte be a védők mögé a labdát, Tischler Patrik sarokkal maga elé tette, majd 5 méterről, jobbról a kapu bal oldalába bombázott (0-1). A második félidőben nagy esélyt kapott a Nyíregyháza, Lorentz Mártont az 55. percben, egy rossz ütemű belépőt követően kiállította a játékvezető. Az emberelőny azonban nem volt igazán előnyös a hazaiak számára, nem tudtak mit kezdeni a masszívan védekező ellenféllel. Az eredmény a lefújásig nem változott, a Puskás Akadémia sorozatban negyedik bajnokiját nyerte meg.

Kecskeméti TE - MTK Budapest 0-1 (0-1)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Kanta (11-esből) a 45. percben

A visszafogott kezdés után az MTK átvette az irányítást, a legnagyobb lehetősége Torghelle Sándor kapufája volt. A 45. percben a Bese Barnabás ellen elkövetett szabálytalanságért büntetőhöz jutott az MTK, a tizenegyest Kanta József értékesítette. A Kecskemét nem tudott újítani, a kék-fehérek a második félidőben is dominálni tudtak, és koncentráltabb támadójátékkal nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Így maradt a 0-1, a megszerzett három ponttal az MTK megszilárdította második helyét, és három egységre megközelítette az éllovas Videoton FC-t.

Budapest Honvéd - MVM Paks 0-0
Vezette: Fábián Mihály

A Honvéd a szokásosnál kevesebb légióssal és több saját nevelésű játékossal állt fel a negyedik helyezett paksiak ellen. Az első félórában valamivel aktívabb volt a Honvéd, de sok veszélyt nem jelentett a paksiak kapujára. A vendégek a szünethez közeledve pontrúgások után okoztak nehéz pillanatokat a kispestieknek, de két kapufánál tovább nem jutottak. A második félidőben a Honvéd kezdeményezett többet, de rengeteg volt a hiba mindkét oldalon, végül nem született gól, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

Ferencváros-PMFC-Matias 2-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Nagy Dominik a 11., Busai a 82. percben

Az első félórában a pécsiek nem tudtak mit kezdeni a Ferencváros agresszív játékával, a zöld-fehérek az ellenfél térfelén letámadták ellenfelüket, és rendre megszerezték a labdát. A Fradi a 11. percben megszerezte a vezetést, Vladan Cukic nagyszerű mélységi passzt adott Nagy Dominiknak, az U20-as válogatott középpályása pedig levált védőjéről, majd 11 méterről, ballal a bal alsó sarokba helyezett (1-0). A vezetés megszerzése után is fölényben játszott a Ferencváros, de újabb gólt nem tudott szerezni a szünetig, míg a pécsiek csak a félidő utolsó negyedórájában jutottak el a hazai 16-os közelébe, igazán nagy helyzetük azonban nem volt. A második félidő már sokkal kiegyenlítettebb volt, nem is adódtak lehetőségek a kapuk előtt. A 82. percben aztán Gera Zoltán tört kapura a jobbösszekötő helyén, szabálytalankodtak ellene, de Kassai Viktor előnyszabályt alkalmazott, a csereként beállt Busai Attila beérte a labdát, és 8 méterről, estében a léc alá lőtt (2-0), végleg eldöntve a három pont sorsát.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS