Magyar Kupa: NB III-ból a legjobb nyolc közé

2014. október. 27., 14:07   |    

Magyar Kupa: NB III-ból a legjobb nyolc közé

Kedden egy, szerdán hét mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében

A nyolcaddöntőbe két NB III-as csapat verekedte be magát, és a sorsolás szeszélye folytán éppen egymás ellen játszanak a legjobb nyolc közé kerülésért. Hogy nem véletlenül jutottak el ilyen messzire, azt a Kisvárda és a Vác hétről hétre bizonyítja a harmadosztályú bajnokságban, Csank János együttese a Közép csoportban áll jelentős fölénnyel az első helyen, míg a Kisvárda kilenc győzelemmel és egy döntetlennel magasodik ki a Keleti csoport mezőnyéből (vesztett pontok tekintetében az első helyen áll Révész Attila gárdája, de az egy meccsel előrébb járó Putnok mögött jelenleg a második a tabellán).

Ha a két bravúrcsapat teljesítményét össze kellene hasonlítani, akkor a váciak tette a váratlanabb, a Duna-parti együttes ugyanis tavasszal még a megyei bajnokságban vitézkedett, míg a Kisvárda az NB II-ből lépett vissza a harmadosztályba.

Az előző körben a Nyíregyházát búcsúztató várdaiakat a nagyobb rutin és a hazai pálya előnye is segíti majd a párharcban, a Kecskemét kiverésével nyolcaddöntőbe jutó váciak nem is nagyon örültek a sorsolásnak.

- A lehető legrosszabb sorsolást kaptuk, hiszen ez volt az egyedüli mérkőzés, melyen idegenbe kell mennünk - mondta az mlsz.hu-nak Rusvay Gergő, aki korábban több szezont is eltöltött az első osztályban, és harminchat évesen egyike a Vác legtapasztaltabb játékosainak. - A Kisvárda tavaly esett ki a másodosztályból, erős ellenfél lesz, de nem ijedünk meg senkitől, tesszük a dolgunkat és szeretnénk továbbjutni. Fiatalabb és tapasztaltabb játékosok egyaránt szerepelnek a keretünkben, Csank Jánost sem kell bemutatni, szeretünk vele együtt dolgozni. A Magyar Kupa következő fordulóját is ugyanolyan komolyan vesszük, mintha bajnoki lenne, ezért a legjobb csapatunkkal fogunk kiállni. Az utóbbi időszakban sérült voltam, de remélem, hogy a Kisvárda elleni találkozót már a pályán tölthetem.

A kisvárdaiak legrutinosabb labdarúgója, a korábban Görögországban és Bulgáriában is légióskodó, a Győr, a Honvéd, a Pécs és a Ferencvárost együttesét is megjárt Erős Gábor 34 évesen is húzóember együttesében, amit jól mutat, hogy középpályás létére már kilenc gólt szerzett a bajnokságban, és csak csapattársa, Marko Milovac előzi meg az NB III Keleti csoportjának góllövőlistáján. Erős - a váciakkal ellentétben - örült a sorsolásnak, de szerinte hiba lenne garantáltnak venni a továbbjutást.

- Örülünk, hogy a rajtunk kívül az egyetlen NB III-as csapatot kaptuk ellenfélnek – mondta a Kisvárda középpályása az mlsz.hu-nak. - Nehéz mérkőzésre számítunk, Csank János korábban volt az edzőm Gyirmóton, ezért ismerem a mentalitását és tudom, hogy ő is továbbjutásra készíti a csapatát. A játékoskeretünket vegyesen alkotják fiatal és idős labdarúgók, Révész János és Kocsis Attila irányításával pedig komoly célokat tűztünk ki a szezonra, nem titkoltan fel szeretnénk kerülni a másodosztályba. Úgy érzem, hogy NB III-as szinten egy erős csapat vagyunk, mindenképpen be szeretnénk jutni a legjobb nyolc közé a kupában.

A kiscsapatok meccse mellett igazi rangadókat is rendeznek a fordulóban, kedden például a DVTK látogat a fehérvári Sóstói Stadionba, szerdán pedig fővárosi derbit rendeznek, a Honvéd új szakvezetője, Csábi József a Ferencváros ellen mutatkozik be együttese kispadján.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének menetrendje:

Kedd

VIDEOTON FC - DVTK 17:30

Szerda

KISVÁRDA MASTER GOOD - VÁC FC 12:30
FC AJKA - ÚJPEST FC 12:30
PMFC-MATIAS - DVSC-TEVA 16:00
SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL - MTK BUDAPEST 17:00
GYIRMÓT FC GYŐR - GYŐRI ETO FC 18:00
AQVITAL FC CSÁKVÁR - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 18:00
BUDAPEST HONVÉD - FERENCVÁROSI TC 18:00

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS