Női futsal: nem tudtuk megnehezíteni a spanyolok dolgát

2014. november. 05., 19:46   |    

Női futsal: nem tudtuk megnehezíteni a spanyolok dolgát

Női futsalválogatottunk a második mérkőzésen szerdán 10-0-ás vereséget szenvedett a világranglista-első Spanyolország ellen Gyöngyösön.

Kedden a válogatott jól kezdett és egy ideig tartani tudta magát a spanyolok ellen, a második játékrészben is akadtak lehetőségeink, de gólt nem tudtunk szerezni, így a vendégek 7-0-ra megnyerték a mérkőzést.

A két csapat szerdai találkozója előtt Drucskó Zoltán, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke köszöntötte 25. válogatottsága alkalmából a mieink kapusát, Vincze Anikót. A találkozó hasonló forgatókönyv szerint alakult, mint az egy nappal korábbi: a spanyolok hamar magukhoz ragadták a mérkőzés irányítását, és pontos passzokkal, elmozgásokkal okoztak zavart a mieink játékában. A vendég fölény ellenére a 9. percig hibátlanul védekezett a magyar csapat. Ekkor Patricia Mota elfutott a bal szélen, és egy látványos cselt követően a rövid felsőbe lőtt (0-1).

A mieink nem adták fel és tovább próbálkoztak, a 10. percben Csepregi Gabriella lőtte a spanyol kapu fölé a labdát, majd a 11. percben Ana Luján találatával már két góllal vezettek a spanyolok (0-2). A vendégek ezután lerohanták a mieinket, a 15. percben Vanessa Quintela szerzett gólt (0-3), majd Cecilia Tejero növelte a spanyol előnyt (0-4). A félidő végéhez közeledve még kétszer bevette kapunkat az ellenfél, így hatgólos spanyol vezetéssel mentek az öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején szép támadást vezetett a csapat, de a spanyolok kapusa bebizonyította, hogy nem véletlenül véd a világ legerősebb válogatottjában. Sajnos ismételten nem koncentráltunk kellőképpen, egy kontrát követően Cecilia Tejero talált a kapunkba (0-7), a 28. percben pedig Sara Perez lőtt óriási erővel kapusunk fölött a hálóba (0-8). Tehetetlennek bizonyult a magyar csapat a spanyol támadások ellen, a 35. percben Marta Ramon talált be egy hatalmas lövéssel (0-9), másodpercekkel a találkozó vége előtt pedig Patricia Mota állította be a végeredményt (0-10).

Bár vereséget szenvedett a magyar csapat, a játékosok, akárcsak az első meccsen, most is mindent megtettek azért, hogy emelt fővel mehessenek az öltözőbe.

Sito Rivera szövetségi edző szerint a spanyol válogatott egy más szintet képvisel, ám fontos, hogy ilyen ellenfelek ellen is pályára lépjen a válogatott a fejlődés érdekében.

- Spanyolország jelenleg minden szinten erősebb nálunk, de előzetesen is erre számítottunk. A spanyol futsal és a spanyol bajnokság is sokkal előrébb jár, mint a magyar, az ellenfelünk csapata profi játékosokból állt, míg nálunk van olyan kerettag, aki nemrég kezdett el futsalozni. Gyakorolnunk kell, akkor tudunk fejlődni, a spanyolok sem egyik napról a másikra érték el ezeket az eredményeket. Egy hosszú út áll előttünk, melyet végig kell járnunk ahhoz, hogy nemzetközileg is sikeresek legyünk a jövőben.– mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Spanyolország 0-10 (0-6)
Magyarország: Vincze Anikó - Megyes Ágnes, Csepregi Gabriella, Üveges Katalin, Szekér Anita
Cserék: Torma Lilla, Szórádi Nikolett, Nagy Ágnes, Ganczer Hajnalka, Radics Ágnes, Varga Adél, Kovács Alíz, Halászi Kinga


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS