OTP Bank Liga: két rangadó maradt vasárnapra

2014. november. 23., 12:03   |    

OTP Bank Liga: két rangadó maradt vasárnapra

A Videoton FC a Ferencvárost, a Győri ETO a DVSC-t fogadja az OTP Bank Liga 15. fordulójának zárónapján. Az egyik rangadón a vendég, a másikon a házigazda sikerét ígéri a múlt.

VIDEOTON FC–FERENCVÁROS
(November 23., vasárnap, 16.30)

A legutóbbi idők tendenciájában bízhat a Ferencváros: a két csapat legutóbbi négy bajnoki találkozóját mindig az aktuális vendégcsapat nyerte meg. Mindazonáltal nem lesz könnyű dolga a zöld-fehéreknek, hiszen a Videoton FC ősszel eddig csak a címvédő DVSC-Tevától szenvedett vereséget, sőt veszített egyáltalán pontokat. A Ferencváros idegenben meccsei felét elveszítette (nyolcból négyet), ám csak az MTK, és a Győri ETO FC szerzett nála több pontot vendégként. Mi több, egyetlen csapat sem szerzett vendégként több gólt, mint a Ferencváros. Thomas Doll egyébként a legutóbbi két idény minden élvonalbeli csapata ellen vezette már a Fradit, egyet kivéve. A Videoton FC ellen most mérkőzik először.

GYŐRI ETO FC–DEBRECENI VSC-TEVA
(November 23., vasárnap, 18.30)

Az előző bajnokság kiemelkedően legjobb két csapata most a középmezőnyben foglal helyet – ez az ősz egyik nagy meglepetése. Mindazonáltal az elmúlt hetekben mindkét alakulat javított a mérlegén, az ETO például a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen. Más kérdés, hogy a zöld-fehérek hazai pályán továbbra sem találták eddig meg régi önmagukat, a Honvéd elleni győzelem óta öt bajnokit játszottak pályaválasztóként, s csak a Dunaújváros-PASE gárdáját győzték le, azt is három gólt kapva. A Loki egy négymeccses nyeretlenségi széria után a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt, sőt, csak a Ferencváros elleni rangadót nem nyerte meg. A korábban idegenben szerény mérleggel rendelkező legénység vendégként győzött a Videoton FC és a Pápa ellen is. A két együttes egymás elleni mérlege az utóbbi időben (éppen a 2014 tavaszi, még az Oláh Gábor utcában játszott döntetlentől eltekintve) a mindenkori hazai csapat sikerét hozta. Minden sorozatot figyelembe véve, s nem számítva a semleges pályán rendezett 2013-as Szuperkupa-döntőt, hatból hatszor is a pályaválasztó győzött

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS