Szoros az alsóház, a Pécs telel a tabella alján

2014. december. 06., 20:10   |    

Szoros az alsóház, a Pécs telel a tabella alján

Az OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján a Haladás legyőzte a Kecskemétet, ezzel elmozdult az utolsó helyről, a Pécs viszont kikapott otthon a Puskás Akadémiától, és visszacsúszott a 16. pozícióba. A Paks-Nyíregyháza meccset a pálya alkalmatlansága miatt nem rendezték meg.

Budapest Honvéd - Győri ETO 0-2 (0-1)
Gólszerző: Koltai a 7., Koltai a 79. percben

A győriek sokkal jobban kezdték a meccset, és már a 7. percben vezetéshez jutottak, Windecker tette ki a labdát a jobb oldalra Rudolf Gergelynek, aki pontosan centerezett, a hosszú saroknál érkező Koltai Tamás pedig közelről, térddel a hálóba továbbított (0-1). A 16. percben büntetőhöz jutott az ETO, de a Lipták elleni szabálytalanságért megítélt 11-est Rudolf a jobb kapufára lőtte, onnan az alapvonalon túlra pattant a labda. Rudolf nem sokkal később nagy ziccerben hibázott, majd Andrics gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A második félidőben átvette az irányítást a Honvéd, de mindhiába, nagyobb helyzeteket nem tudott kialakítani. Az ETO a 79. percben bebiztosította sikerét, Rudolf indításával Lipták lépett ki a védők közül, pár csel után Koltaihoz játszotta a labdát, aki 9 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-2).

Dunaújváros - Videoton FC 1-4 (0-2)
Gólszerző: Böőr a 64. (11-esből), ill. Nikolics a 10., Gyurcsó a 28., Álvarez az 53., Vinícius a 86. percben

A két csapat e heti Ligakupa-meccsén az újvárosiak nyertek, ezúttal azonban a Vidi volt a jobb, és már a 10. percben megszerezte a vezetést: Csehi balul sikerült felszabadítási kísérletét követően Nikolics Nemanja tört kapura, és 13 méterről a hálóba lőtt (0-1). A bátran játszó, de hátul sokszor fellazuló újvárosiak a 28. percben újabb gólt kaptak, Nikolics ezúttal előkészítő volt, passza után Gyurcsó Ádám 6 méterről lőtt a hálóba (0-2). Az 53. percben már három találat volt a Vidi előnye, Dinko Trebotic indítása után Álvarez 11 méterről kapura lőtt, majd a kapuson megpattanó labdát közelről a hálóba továbbította (0-3). A 61. percben Sándor György szabálytalankodott a 16-oson belül Böőr Zoltánnal szemben, a hazaiak büntetőt, a fehérvári középpályás pirosat kapott. A 11-est a sértett értékesítette (1-3). Az 85. percben egy szöglet után Caneira csúsztatta meg a labdát, Vinicius pedig 3 méterről a hálóba bólintott (1-4). A 93. percben Stopira második sárgája után pirosat kapott, így nyolc mezőnyjátékossal zárta a meccset a Videoton FC.

PMFC-Matias - Puskás Akadémia 0-1 (0-1)
Gólszerző: Tischler a 70. percben

Az első 60 percben a pécsiek voltak valamivel aktívabbak, de gólra nem futotta erejükből, és a szórványos vendéghelyzetek is kihasználatlanok maradtak. A 70. percben vezetést szerzett a Puskás Akadémia, Lencse László ívelt pontosan a hazai kapu elé, Tischler Patrik pedig fejjel a hálóba továbbított (0-1). A 83. percben Szatmári Lóránd kapufát lőtt, majd a 88. percben Kővári Róbert próbálkozása után kellett a gólvonalról felszabadítania Kelicnek, de az eredmény nem változott, a pécsiek újabb vereségükkel sereghajtóként zárták az idei küzdelmeket.

Haladás-Kecskeméti TE 3-1 (2-0)
Gólszerző: Iszlai (11-esből) a 8., Varga (öngól) a 15., Devecseri a 60., ill. Novák a 90. percben

Az előző hat bajnokijukat pont és szerzett gól nélkül záró hazaiak ezúttal gyorsan betaláltak, a 8. percben a Radó András ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Iszlai Bence magabiztosan értékesítette (1-0). A 15. percben növelte előnyét a Hali, Gaál Bálint szabadrúgását követően a felszabadítani igyekvő Varga Róbert saját kapujába fejelt, öngól (2-0). Nem adta fel a KTE, és a 24. percben szépíthetett is volna, de Marko Vukaszovics büntetőjét Rózsa Dániel kivédte. A vendégek próbálkozásait nem koronázta siker, a Haladás viszont a 60. percben ismét eredményes volt, Gaál szabadrúgása után nem tudtak felszabadítani a védők, Devecseri Szilárd pedig közelről a léc alá lőtt (3-0). A 90. percben szépített a Kecskemét, egy jobb oldali szabadrúgás után Novák Csanád előzte meg a hazai kapust, és 6 méterről a hálóba fejelt (3-1), beállítva a végeredményt.

MVM Paks - Nyíregyháza - a pálya használhatatlansága elmaradt

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS