Futsal NB I: az ETO zárja az élen az évet

2014. december. 16., 11:38   |    

Futsal NB I: az ETO zárja az élen az évet

A Futsal NB I idei utolsó fordulójában a Rába ETO 16-0-ra győzött a Pioneers ellen, míg a Berettyóújfalu 4-1-es vereséget szenvedett az Aramistól.

A Berettyóújfalu számára az idei elsőség volt a tét a forduló előtt, azzal lépett pályára hétfőn, hogy amennyiben az Aramis ellen és december 22-én a Dunaújváros ellen is 3 pontot szerez, az első helyen ünnepli az új évet, azonban ha pontokat veszít valamelyik találkozón, az ETO végez az élen.

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendezett mérkőzés első játékrészében a "Beri" dominált, a 6. percben Nagy István passzából Rábl János meg is szerezte a vezetést (0-1), de a 10. percben a hazaiak részéről Hosszú Ádám válaszolt. A félidő további részében védekezésre kényszerült a hazai csapat, ám a Berettyóújfalu kihagyta a ziccereit, így nem változott az eredmény. A második játékrész eleje hasonlóan indult, mint az első: a Berettyóújfalu alakított ki helyzeteket, de az Aramis hibátlanul védekezett, majd kontratámadásokkal operált. A félidő közepétől átvette a vezetést az Aramis, Csopaki István és Hosszú Ádám találataival már két góllal is vezetett. A Beri mindent megtett a szépítés érdekében, de Horváth Szabolcs az utolsó percben bebiztosította az Aramis győzelmét (4-1).

A Rába ETO a Győrszentiváni Sportcsarnokban fogadta a Békés megyei Pioneerst. Magabiztosan kezdett az ETO, hamar kijött a tudásbeli fölénye, a 4. percben Dürgő Péter kezdte meg a gólgyártást (1-0), melyet további nyolc találat követett az első félidőben. A szünet után sem állt le a zöld-fehér együttes, és további hét gólt szerzett a lefújásig. A nagyarányú győzelemből alaposan kivette a részét Hegyesi Zsolt, aki négy gólt szerzett, míg Dürgő Péter és Alejandro Palomeque három találatig jutott. Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a Rába-partiak az első helyen folytathatják januárban a bajnoki küzdelmeket.

A Szombathelyi Savaria Arénában játszották a Swietelsky Haladás - Rubeola Csömör találkozót. A közönségszórakoztató mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott, 1-1-es döntetlennel fordultak a csapatok. A második játékrészben 4-1-re is vezetett a vendég együttes, de a vasiak szívvel-lélekkel játszva megfordították a találkozót (5-4), és begyűjtötték a három pontot. A forduló előtt a második helyen álló Veszprém hazai pályán fogadta a Dunaújvárost. Bár az első félidőben könnyen azt hihették a nézők, hogy a 4-2-es vezetéssel simán győz majd a Veszprém, de a vége szorosra sikerült: 6-5-re nyert a hazai együttes, ezzel megtartotta második helyét a bajnokságban.

Szegeden az Újszegedi TC a Déli FC-t fogadta. A vendégek már az első játékrészben komoly előnyre tettek szert, háromgólos vezetéssel mentek a szünetre. A második félidőben Farkas Dezső révén négygólossá vált a különbség, de ezt követően rendezte sorait az Újszeged, és három gólt is szerzett. Öt perccel a vége előtt Szeghy Szabolcs betalált (3-5), majd egy balszerencsés öngólnak köszönhetően a Déli FC bebiztosította a győzelmet (4-6).

A 14. forduló összes eredménye:

RÁBA ETO - PIONEERS VFC 16 -0
SWIETELSKY- HALADÁS VSE - RUBEOLA FC CSÖMÖR 5-4
ARAMIS SE - MVFC-BERETTYÓÚJFALU 4-1
FUTSAL CLUB VESZPRÉM - DUNAFERR DF Renalpin FC 6-5
ÚJSZEGEDI TORNA CLUB - 1988 DÉLI FC 4-6

A bajnokság állása:

1. RÁBA ETO 35 P
2. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 32 P
3. MVFC-BERETTYÓÚJFALU 31 P
4. ARAMIS SE 29 P
5. SWIETELSKY- HALADÁS VSE 22 P
6. 1988 DÉLI FC 18 P
7. DUNAFERR DF Renalpin FC 14 P
8. RUBEOLA FC CSÖMÖR 9 P
9. ÚJSZEGEDI TORNA CLUB 6 P
10. PIONEERS VFC 3 P

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS