U20: nagy a verseny a keretbe kerülésért

2015. március. 30., 15:23   |    

U20: nagy a verseny a keretbe kerülésért

U20-as válogatottunknál egy bő harmincas keret tagjai igyekeznek bizonyítani, hogy helyük van a két hónap múlva kezdődő világbajnokságra utazó együttesben.

U20-as válogatottunk szombaton első mérkőzését játszotta le Bernd Storck sportigazgató irányításával, az ellenfél a szintén vb-résztvevő (sőt, a világbajnokság egyik esélyesének számító) mexikói válogatott volt. A mieink a második félidő elején szereztek vezetést, majd az ellenfél a hajrában kiegyenlített, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

A DVSC támadója, Bereczki Dániel félórát kapott a mérkőzésen, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy gólt szerezzen: a Vida Mátétól kapott kiváló ütempasszból került ziccerbe, és magabiztosan értékesítette a lehetőséget.

- Nagy a verseny a keretbe kerülésért, jó képességű játékosok alkotják a válogatottat, és természetesen mindenki szeretne ott lenni az új-zélandi világbajnokságon. Ebből a szempontból nem volt könnyű dolgunk, hiszen sokunknak csak félóra jutott a mérkőzésen, ennyi idő alatt kellett megmutatnunk a tudásunkat - mondta az mlsz.hu-nak Bereczki Dániel. - A mérkőzésen meg tudtuk valósítani azokat a játékelemeket, amiket az edző kért, és amire a fő hangsúlyt fektettünk a felkészülés egy hete alatt. Próbáltuk kierőszakolni a felíveléseket, így a mexikóiak nem tudtak építkezni, a magas labdák nagy részét pedig sikerült megszereznünk. Szervezettségben és a mozgásokban sikerült megvalósítani, amit kértek tőlünk, de a labdaszerzések utáni támadásvezetésben lehettünk volna pontosabbak. A gólom előtt összenéztünk Vida Mátéval, azonnal felismerte a szituációt, gyönyörűen tette elém a labdát, nekem már csak az átvételre és a pontos befejezésre kellett odafigyelnem.

u20_3|

Az ötszörös A-válogatott Kalmár Zsolt nemcsak csapatkapitánya, hanem igazi vezére is volt a válogatottnak. Az RB Leipzig labdarúgója szerint kicsivel jobb helyzetkihasználással hamar eldönthette volna a mérkőzést a magyar együttes.

- Jól kezdtük a mérkőzést, az első félórában eldönthettük volna a meccset, a helyzeteink alapján akár 3-0 ra is vezethettünk volna a szünetben
- fogalmazott a középpályás. - A szakvezetés azt kérte, hogy szervezetten és agresszíven futballozzunk, törekedjünk az egyszerű megoldásokra, támadásban viszont próbáljunk meg könnyedén játszani. Úgy terveztük, hogy magasan fenn védekezünk, megpróbáljuk arra kényszeríteni őket, hogy gyorsan felíveljék a labdákat. Ezt a mérkőzés nagy részében sikerült megvalósítani, a hajrában azonban nem tudtuk semlegesíteni a támadásokat, a jó erőkből álló mexikóiak végül megszerezték az egyenlítő gólt.

- A múlt heti felkészülésünk a gyakorlatokban nem hozott jelentős újdonságot, a szakmai stáb az sulykolta belénk, hogy ne játsszunk görcsösen, próbáljuk élvezni a játékot. A támadó futballra helyezzük a hangsúlyt, és fontos része van a taktikában a visszatámadásoknak is. Jól kijöttünk az új stáb tagjaival, az elmúlt egy hétben mindkét oldal megismerhette a másikat, és ez megfelelő alapot teremt a közös munkára - tette hozzá Kalmár Zsolt.

Kalmár Zsolttal március közepén, Lipcsében készített riportot az MLSZ TV. A középpályás szombaton az U23-as csapatban lépett pályára kezdőként, vasárnap pedig az RB Leipzig Bundesliga II-es első csapatába állt be csereként.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS