U20: Kalmár Zsolt egyéniség lenne a rendszerben

2015. május. 29., 09:42   |    

U20: Kalmár Zsolt egyéniség lenne a rendszerben

Nem indult egyszerűen a világbajnoki felkészülés Kalmár Zsolt, az RB Leipzig középpályása számára, hiszen egy ideig az sem volt biztos, hogy csatlakozhat a többiekhez.

- A szövetség és a klub vezetése egyeztetett annak érdekében, hogy elutazhassak a vébére – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a Győri ETO korábbi magyar bajnok labdarúgója. – Hálás vagyok a csapatomnak, hiszen pozitívan álltak a kérdéshez, és azt mondták, hacsak nem érintett a Lipcse a feljutási harcban a végjátékban, akkor mehetek. Így tehát most itt vagyok a csapattal.

Kalmár Zsolt büszke rá, hogy csapata, az igen kellemetlen időjárási körülmények ellenére, 7-0-ra legyőzte a hétfői felkészülési mérkőzésen Fidzsi-szigetek válogatottját, és annak is örül, hogy ő maga is a gólszerzők között volt, de pontosan tudja, hogy az igazi erőpróba a jövő héten kezdődik a mieink számára. Bernd Storck sportigazgató a sikeresség érdekében szigorú fegyelmet tart a felkészülés kezdete óta, amely itt, Új-Zélandon, az edzéseken is megmutatkozik, ugyanakkor – mint a középpályás elárulta – bátorítja a laza, kreatív játékstílust.

- Ez közel áll hozzám. Szeretem, ha a rendszer mellett lehetőség van arra is, hogy egyéni elképzeléseimet megvalósítsam a pályán - így a középpályás.

A tavalyi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon három mérkőzésen egy gólt szerző „Kázsé” pontosan tudja, mit jelent komolyabb csapatok ellen futballozni, hiszen már az A-válogatottban is bemutatkozott.

- Megnéztük Korea játékát, és pontosan tudjuk, hogy egész más játékerőt képviselnek, mint az utóbbi ellenfeleink. Gyors támadó játékra, hatékony, kevés érintős kombinatív futballra lesz szükség, ha eredményesek akarunk lenni, illetve arra, hogy kihozzuk magunkból mindazt a fizikai pluszt, amit az elmúlt hetekben, napokban magunkra szedtünk.

e2|

A magyar csapat helyi idő szerint hétfőn 16 órakor kezdi el a világbajnokság küzdelmeit, a New Plymouth-i Taranaki Stadionban, ahol az Ázsia Kupa-ezüstérmes Észak-Korea lesz az ellenfele. Három nappal később ugyanitt Brazília, majd június 7-én Nigéria ellen csatázik a válogatott az E-csoportból való továbbjutás érdekében. Minden négyesből továbbmegy a két első, de a hat csoport legjobb négy harmadik helyezettje is kvalifikálja magát a nyolcaddöntőkbe.

Ami a válogatott pénteken egy edzésen vett részt, a stadion tőszomszédságában, és ezen hosszú egymás elleni játék szerepelt a programban. A délután folyamán a keret tagjai ellátogattak a helyi Maori közösséghez, melynek tagjai az ősi tradíciók szerint énekléssel és a híres harci tánccal, a Hakával köszöntötték a válogatottat, míg labdarúgóink egy pattogós magyar nótával viszonozták a szíves fogadtatást.

A világbajnokságon részt vesz Vad II István FIFA-játékvezető is, aki már az első játéknapon bemutatkozik a tornán, vasárnap a Katar-Kolumbia mérkőzés negyedik játékvezetője lesz.

e1|

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS