Az Újpest az első kupadöntős

2016. április. 12., 19:53   |    

Az Újpest az első kupadöntős

A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján az újpestiek 1-1-es döntetlent értek el Békéscsabán, és 3-1-es összesítéssel megnyerték a párharcot.

A fővárosi lila-fehérek kényelmes helyzetből várták a kupaelődöntő visszavágóját, hiszen az első mérkőzésen, a Szusza Ferenc Stadionban kétgólos előnyt szereztek. A Békéscsabának kellett kezdeményeznie a találkozó elején, és meg is tette ezt, de támadójátéka kissé kiszámítható volt, így az első félórában nem tudta csökkenteni az előnyét. A 36. percben azonban megszületett a hazaiak várva várt találata, egy hosszab felívelt labda Birtalan Botond elé került, aki 10 méterről, kapásból ballal a bal alsóba sarokba lőtt (1-0). Egy csapásra izgalmasabb lett a találkozó, az újpestiek hét perccel később egyenlíthettek volna, de nagy helyzetben hibáztak a kapu előtt.

A második félidő 20. percében újabb fordulatot vett a találkozó, Andrics 11 méterről, vette be a hazai kaput (1–1). A vendégek találata azt jelentette, hogy a csabaiaknak már három gólt kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz. A hazaiak lélekben fel is adták döntőbe jutási reményeiket, és ez a mérkőzés színvonalán is meglátszott, az utolsó bő 20 perce kevés említésre méltó eseményt tartogatott, maradt a döntetlen, így az Újpest készülhet a május 7-én, a Groupama Arénában sorra kerülő Magyar Kupa-döntőre.

Békéscsaba 1912 Előre - Újpest FC 1-1 (1-0)
Gólszerző: Birtalan a 36., ill. Andrics a 65. percben
Továbbjutott az Újpest 3-1-es összesítéssel

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS