Főoldal > U21 > U21: nem sikerült kiharcolni a döntetlent Görögországban

U21: nem sikerült kiharcolni a döntetlent Görögországban

A magyar férfi U21-es válogatott új korosztályának első felkészülési mérkőzésén 2–1-re kikapott a helyzeteit tökéletesen kihasználó görög csapattól Thesszalonikiben.
A magyar férfi U21-es válogatott a korosztályváltás utáni első felkészülési meccsét Görögország ellen játszotta, a keretet az 1996. január 1. után született játékosok alkothatják. A csapat háromnapos, közös elkészülés után lépett pályára a korosztályos görög csapat ellen Thesszalonikiben, az első osztályú PAOK stadionjában.

Balszerencsésen kezdődött a mérkőzés, mert a bemelegítés alatt Horváth Dániel egy vetődésnél meghúzta a lágyékát, így Zöldesi Illés kezdett a magyar csapat kapujában.

A magyar csapat nem kezdte megilletődötten a mérkőzést, az első perctől kezdve elejét vettük a görög rohamoknak, egyenlő erők küzdelme folyt a pályán. Sokszor szó szerint: sportszerű, de kőkemény összecsapásokat láthatott a közönség.

A mérkőzés első nagy helyzete Balogh előtt adódott: a Palermo támadója egy gyors kontrából a félpályáról megindulva elhúzta a labdát a görögök középső védője mellett, majd kissé kisodródva tört kapura a tizenhatos bal oldalán. Az kapujából kilépő kapus mellett is el tudta vinni a labdát, a görög kapus vetődéssel próbálta szerelni, mindkét játékos a földre került, de a játékvezető nem ítélt semmit. Néhány perccel később a görögök előtt adódott lehetőség, de a beívelést követően a kapu fölé pörgetett a középcsatár.

A 32. percben az enyhén fokozódó görög nyomás gólt ért: egy jobb oldali szárnytámadás után lőtték erőből középre a labdát, a kivetődő Zöldesi kapus csak beleérni tudott a beadásba, ami éppen a balszélső Lamprou elé pattant, ő pedig nyolc méterről a kapuba lőtt (1–0).

A magyar válogatott a hátralévő időben rögtön megpróbált egyenlíteni, Zsótér szabadrúgása után nem sok hiányzott a gólhoz, ám egy görög kontra végén egy blokkolt átlövési kísérlet megint szerencsétlenül, ellenfélhez pattant, és Vergos tizennégy méterről – lesgyanús körülmények között –, laposan a jobb alsó sarokba lőtt (2–0).

A második félidőben a játék minden elemében feljavult a magyar válogatott, amely agresszívebben, dinamikusabban és célratörőbben futballozott, mint az első félidőben. A csapat védekezése is magasabbra került, és többször is percekre sikerült beszorítani ellenfelünket, de a beadások, beívelések után a görög védelem rendre menteni tudott.

A legnagyobb helyzetünk egy agresszív letámadás után alakult ki: Balogh bele tudott érni a görög kapus indítási kísérletébe, majd a lepattanó labda szinte azonnal visszakerült hozzá, ám tizenkét méterről nagy helyzetben a kapu fölé lőtt.

A második félidőre szinte a teljes magyar csapat lecserélődött, de a játék kép nem változott: a magyar csapat ment előre, ám a görögök rendkívül szívós, szervezett védekezéssel tartották az eredményt. Egészen a 78. percig, amikor Gottfried ment el a jobb oldalon egy remek labdával, megverte az emberét, majd éles szögből lőtt. A görög kapus csak beleérni tudott a labdába, ami magasan felpörgött a kapu felé, Rácz Barnabásnak pedig csak be kellett passzolnia egy méterről az üres kapuba (2–1).

A magyar válogatott az utolsó percig ment előre az egyenlítésért, ám a görögök sikeresen állították meg a magyar rohamokat, és az első félidő végén bemutatott játékuknak köszönhetően kis szerencsével, de összességében megérdemelten nyerték meg a meccset az első 45 percben elalvó magyar csapat ellen.

Az első félidőben elmaradtunk attól a szinttől, amit magunk elé tűztünk. A görög csapat technikás, gyors futballt mutatott be, és jól használta ki a hibáinkat, belőlünk viszont hiányzott a kellő agresszivitás és a dinamika, és olykor a megbeszélt taktikai elemeket sem tudta megvalósítani a csapat. Igaz, mindössze az első mérkőzésüket játszották együtt a fiúk. A második félidővel már sokkal elégedettebbek lehetünk, a cserék jól szálltak be a játékba, egyénileg és csapatként is feljavult a teljesítményünk, ám az egyenlítés már nem sikerült a meccs végén – értékelte a mérkőzést Marcus Jahn szövetségi edző.

Görögország–Magyarország 2–1 (2–0)
Gól: Lamprou (32.), Vergos (43.), illetve Rácz (78.)

Magyarország (4-2-3-1): Zöldesi Illés – Polgár Kristóf, Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Spandler Csaba (Szivacski Donát 62.) – Katona Máté, Jancsó András (Bedi Bence 45.) – Zsótér Donát (Sejben Viktor 62.), Szántó Tamás (Kártik Bálint 75.), Makrai Gábor (Rácz Barnabás 45.) – Balogh Norbert (Gottfried Dániel 75.)
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • U21

  Csütörtökön délelőtt megtartották az U21-es Eb-selejtező sorozat csoportbeosztását, a svéd, a török és a belga válogatott is az ellenfeleink között lesz.

  U21: Szeptemberben Málta ellen kezdjük az Eb-selejtezőket
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott 3–1-es vereséget szenvedett Görögország ellen az Athénban lejátszott Eb-selejtezőn. Michael Boris csapata nem játszott rosszul, többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, és veszélyesebben játszott, ám a görögök szinte tökéletes helyzetkihasználása döntött.

  U21: Balszerencsés vereség Görögországban
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott Görögország ellen, Athénban zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatát. Az már korábban eldőlt, hogy a kvalifikációt nem tudta kivívni a csapat, de a harmadik hely még megszerezhető.

  U21: Tizenegy kilométer kellett a sikerhez, a görögök ellen is ez a cél
 • U21

  U21-es válogatottunk 0-2-ről és 1-3-ról felállva 3-3-as döntetlent ért el a portugál korosztályos együttes ellen a két csapat gyirmóti Eb-selejtező mérkőzésén.

  Újabb 3-3 a portugálok ellen, ezúttal az U21-esektől
 • U21

  Az A-válogatottal párhuzamosan az U21-es csapat is együtt készül a napokban.

  U21: 23 játékos utazik Ausztriába
 • U21

  U21-es válogatottunk hiába szerzett vezetést a második félidőben az Albánia elleni idegenbeli Eb-selejtezőn, a lelkesebben futballozó hazaiak fordítottak, és 2-1-re megnyerték a találkozót.

  U21: előnyről buktunk el Albániában
 • U21

  U21-es válogatottunk jövő hét csütörtökön Gyirmóton fogadja Izrael csapatát, míg a következő héten Albániában lép pályára a csoport második helyezettje ellen.

  U21: Gyirmóton vehetünk revánsot az izraeli vereségért
 • U21

  Miközben az A-válogatott Telkiben készül, a Robert Kilin vezette U21-es válogatott Győrben edzőtáborozik a jövő hét elején.

  Összetartás előtt az U21-es válogatott
 • Utánpótlás válogatottak

  A hazai utánpótlásfutball idei legfontosabb eseménye az új-zélandi U20-as világbajnokság volt, amelyen a magyar válogatott is részt vett.

  Utánpótlás 2015: vb-n járt az U20-as válogatott
 • U21

  Bár a múlt heti betegséghullám miatt nem volt tökéletes állapotban az U21-es válogatott, de mindent beleadtak a játékosok a görögök ellen.

  U21: "Kellett ez a győzelem az önbizalmunknak"