Új edzővel megy Soroksárra a Nyíregyháza

2017. április. 20., 18:29   |    

Új edzővel megy Soroksárra a Nyíregyháza

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 31. fordulóját. A listavezető Puskás Akadémia a Mosonmagyaróvárt fogadja.

PUSKÁS AKADÉMIA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Felcsút, Poncho Aréna, 15.00)

A listavezető az előző fordulóban hétpontosra növelte az előnyét a második helyezett előtt. Hazai pályán október 30. óta csak győzelmei vannak a bajnokságban, legutóbb ugyan megszakadt a Vác ellen egy hosszú sorozata (öt kapott gól nélkül meccs után „csak” 4-1-re nyert), de ettől még félelmetes a mérlege. A Mosonmagyaróvár tavasszal gödörbe került, s bár április elején úgy tűnt, kezd kilábalni belőle (két mérkőzésen négy pontot szerzett), egy hete kikapott otthon a Szolnoktól. Vendégként legutóbb nagy meglepetésre nyerni tudott Soroksáron.

SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK
(Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 16.00)

A Szolnok a legutóbbi két meccsét megnyerte, a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt. Pályaválasztóként tavasszal még veretlen, de csak minden második mérkőzését nyeri meg, győzelem és döntetlen váltja egymást. A csapat immár a nyolcadik helyen áll. A Siófok nagyon összeszedte magát március derekán, a legutóbbi fordulókban veretlen maradt, sőt, a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot gyűjtött. Vendégként március 5. óta veretlen, azóta döntetlenre végzett Dorogon és Cegléden, majd nyert a Budaörs ellen Tatabányán.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–CEGLÉDI VSE
(Kozármisleny, 17.00)

A hazai csapat március 16. óta, immár egy hónapja nyeretlen. Pályaválasztóként eddig mindkét, az új stadionban játszott mérkőzését elveszítette. Visszacsúszott a kieső, tizennyolcadik helyre. A Cegléd a tavasz egyik meglepetése, a tizenötödik helyen áll, de csak három pont az előnye a Kozármislennyel szemben. A legutóbbi kilenc fordulóban csak a Vác ellen kapott ki, Dunaújvárosban. Vendégként azóta három fordulóban hét pontot gyűjtött.

BUDAÖRS FC–DOROGI FC
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 17.00)

Az albérletben játszó Pest megyei alakulat az első öt tavaszi mérkőzésén veretlen maradt, tizenegy pontot szerzett, azóta, ugyancsak öt mérkőzésen nyeretlen, három pontot gyűjtve. Három ponttal előzi meg a legjobb kieső helyen lévő Kozármislenyt. Pályaválasztóként, Tatabányán, idén három győzelmet követve két meccsen egy pontot tett a többihez. A Dorog kiváló formában van, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtve feljött a mezőny első felébe. Ebben a szakaszban csak a Békéscsaba szerzett több pontot nála. Vendégként a legutóbbi négy mérkőzésén nem kapott gólt, s tíz ponttal gazdagodott.

SOROKSÁR SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 17.00)

Egyik csapat sincsen jó szériában. A Soroksár a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot, de a legutóbbi ötben is csupán összesen ötöt. A Nyíregyháza helyzete még nehezebb, a múlt heti döntetlen lezárt egy öt mérkőzésből álló vereség-sorozatot. A klubvezetés a forduló előtt edzőváltásról döntött, Véber György helyére Dajka Lászlót nevezte ki. A tabella harmadik helyén álló soroksáriak pályaválasztóként az egyik legjobb mérleggel rendelkeztek, de a legutóbbi három meccsükből csak egyet nyertek meg, s 270 perc alatt csupán egy gólt szereztek. A szabolcsiak ötször játszottak eddig idén vendégként, Siófokon nyertek, a többi négy találkozót elveszítették.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Kisvárda, Várkerti Sporttelep, 17.00)

A feljutást megcélzó várdaiak a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szereztek, s ezzel feljöttek a második helyre. A legutóbbi fordulóban vendégként döntetlenre játszottak Dunaújvárosban a Váccal. Pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzésüket megnyerték, a 450 perc alatt mindössze egy gólt kaptak, nyolc szerzett ellenében. A ZTE négy forduló óta nyeretlen, egy hete hazai pályán a listavezető Puskás Akadémiától kapott ki. Vendégként október 30. óta nyeretlen, idén eddig öt mérkőzésen két pontot gyűjtött.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Békéscsaba, Városi Stadion, 17.00)

A lila-fehéreké a mezőny legjobb eredménysora a legutóbbi öt fordulóban, öt meccs, öt győzelem, igazán sikeresnek mondható az edzőváltás. A nagy sorozattal mindössze kétpontnyira került a csapa a második feljutóhelytől. Pályaválasztóként idén az első három mérkőzésén nem tudott nyerni, azóta kettőből kettőt. A Csákvár harcol a bennmaradásért, egyetlen ponttal előzi meg a Kozármislenyt. A legutóbbi öt fordulóban négy döntetlent ért el. Vendégként október 30. óta mindössze egyszer, április 2-án Szolnokon szerzett pontot.

SZEGEDI EOL SC–CIGÁND SE
(Szeged, Vasutas Sportpálya, 17.00)

A tizenkilencedik látogat a huszadik helyezetthez. A szegediek legutóbb döntetlent értek el otthon a Kozármisleny ellen, még nagyobb bravúr volt a Puskás Akadémia elleni hazai pontszerzés márciusban. Augusztus 24. óta nyeretlen a csapat pályaválasztóként. A Cigánd idén még nyeretlen, vendégként még nem szerzett, de háromszor nem is kapott gólt.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Balmazújváros, Városi Stadion, 18.00)

A házigazdák az elmúlt hetekben rapszodikusan szerepeltek, a legutóbbi öt fordulóban kétszer nyertek, háromszor kikaptak. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsükön öt gólt szerezték, legyőzték a Mosonmagyaróvárt és a Nyíregyházát. Az akadémisták idegenben veszélyesek, november 20. óta csak Dorogon kaptak ki. A vendégként játszott legutóbbi hat meccsükből hármat megnyertek, mindegyiken három szerzett gólig jutva.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–VÁC FC
(Sopron, Városi Stadion, 18.00)

Amennyiben a Sopronnak minden mérkőzését pályaválasztóként kellene játszania, nagy bajban lenne. Augusztus 14. óta nyeretlen, október 16. óta, a Puskás Akadémia és a Békéscsaba elleni 0-2-n kívül mindegyik hazai bajnoki mérkőzésén döntetlenre végzett. A Vác a legutóbbi négy fordulóban két döntetlent ért el két vereség mellett, tehát nyeretlen. Idegenben, február 19. óta, négy mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS