Főoldal > U16 > U16: Egygólos vereség Belgium ellen

U16: Egygólos vereség Belgium ellen

A magyar U16-os férfi válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-s vereséget szenvedett Belgium ellen Telkiben.
A 2002-es születésű játékosokból álló U16-es együttesünk a belgákat fogadta az MLSZ edzőközpontjában egy felkészülési párosmeccs formájában. Az első, keddi mérkőzésen, bár talán a mienk közelebb álltak a győzelemhez, végül 1–1-es döntetlent játszottak a csapatok, csütörtökön Belgium egy góllal jobbnak bizonyult.

A mérkőzés végig kiegyenlített erők küzdelmét hozta. A magyar kezdőcsapat alaposan kicserélődött az első meccshez képest, Preisinger Sándor szövetségi edző szeretett volna minél több játékosnak lehetőséget adni éles körülmények között.

A magyar csapat fegyelmezetten, taktikusan futballozott, talán a támadásokból hiányzott egy kis kreativitás. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, így talán a döntetlen inkább megfelelt volna a játék képének, de Belgium egy rögzített játékhelyzetet követően egy fejesgóllal meg tudta szerezni a vezetést a 45. percben, és – mint később kiderült – ezzel a győzelmet is.

Hasonló meccset játszottunk Belgium ellen, mint kedden. Akkor pozitívan értékeltem, hogy védekezésben előre tudtunk lépni, most ez még inkább igaz volt a vereség ellenére is. A támadózónában hatékonyan tudtuk letámadni az ellenfelet, ezekből a szituációkból három-négy gólhelyzetet is teremtett a csapat, sajnos azonban egyiket sem tudtuk gólra váltani. Összességében nagyon hasznos két meccsen vagyunk túl, úgy látom, lassan, de fokozatosan fejlődik a csapat, és remélem, hogy mire eljutunk az U17-es Eb-selejtezőkig, összeáll a játékunk, és sikeresek tudunk lenni – értékelte a párosmeccset Preisinger Sándor szövetségi edző.

Magyarország–Belgium 0–1 (0–0)

Magyarország: Hegyi Krisztián – Balogh Botond (Berekali Márk 48.), Posztobányi Patrick (csk.), Godányi Patrik, Zuigeber Ákos, Kosznovszky Márk (Casiadi Soma 48.), Szalay Szabolcs (Horváth Krisztofer 41.), Bischoff Marcell, Szabados Attila (Hosszú Zétény 59.), Ominger Gergő (Kalmár Benedek 59.), László Dávid (Botorok János 70.)
nyomtatás