A második helyezett találkozik az elsővel a Merkantil Bank Ligában

2023. március. 10., 20:19   |    

A második helyezett találkozik az elsővel a Merkantil Bank Ligában

A 27. fordulót játsszák a Merkantil Bank Ligában, a sláger az első két helyezett, a mezőnyből kiemelkedő Diósgyőr és MTK rangadója az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Kolorcity Aréna, 14.00)

Csábi József, a korábbi válogatott játékos, az egykori megbízott szövetségi kapitány február 16-án vette át a kazincbarcikai csapatot. Azóta megtáltosodott a gárda, három bajnokin kilenc pontot gyűjtött, ezzel az osztályozós helyekről fellépett a középmezőnybe, tizenegyedik. A Nyíregyháza éppen ellenkező utat jár az utóbbi időben, a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt. Osztályozós helyre csúszott vissza.

GYIRMÓT FC GYŐR–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Alcufer Stadion, 14.00)

Hétfőn megszakadt a Gyirmót veretlenségi sorozata, igaz, az éllovas Diósgyőr otthonában. Továbbra is a negyedik helyen áll, pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzését megnyerte. A Csákvár a legutóbbi hétvégén kikapott otthon a Kazincbarcikától, lezárva ezzel döntetlenekből álló szériáját. A tizenharmadik helyen áll, vendégként egy-egy pontot szerzett a legutóbbi két találkozóján.

SZENTLŐRINC–HR RENT KOZÁRMISLENY
(Vasárnap, Szentlőrinc SE Sporttelep, 14.00)

Az osztályozós helyen álló Szentlőrinc immár négy forduló óta nyeretlen. Pályaválasztóként október 22. óta nem tudott győzni. A Kozármisleny az előző forduló előtt edzőt váltott, Márton Gábor került a csapat élére. A bemutatkozás nem sikerült, az MTK túl erős ellenfél volt. Most újabb lehetőség jön, mégpedig a majdnem szomszédvárnak számító Szentlőrinc ellen. Idegenben a legutóbbi hét mérkőzésén összesen három pontot szerzett.

DOROGI FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, 14.00)

A Dorog kikapott múlt vasárnap Budafokon, a Promontor utcában, kieső helyen áll. Otthon a legutóbbi két mérkőzésen négy pontot szerzett. A Mosonmagyaróvár tizenötödik, két vereség után legutóbb döntetlent játszott, mégpedig otthon, a Szentlőrinc ellen. Idegenben egy nagyszerű menetelés után kikapott, de az osztály egyik legerősebb csapatától, az MTK-tól.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Kórház utcai Stadion, 14.00)

A lila-fehérek kicsit javítottak a helyzetükön, mivel a legutóbbi három fordulóban öt pontot szereztek, de még így is csak a tizennyolcadik helyen állnak, osztályozós helyen. Pályaválasztóként idén még nem kaptak ki, három meccsen öt pontot gyűjtöttek. A Budafok hat pontot szerzett a legutóbbi két fordulóban. Ezzel fellépett a mezőny első felébe. A legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből hármat megnyert.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Szent Gellért Fórum, 15.00)

A Szeged-Csanád a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szerzett, múlt vasárnap Békéscsabán. A Szent Gellért Fórumban november 13. óta mindössze egy bajnoki mérkőzést tudott megnyerni, egy hónapja a Haladás ellen. A Soroksár társrekorder a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as idényében a döntetlenek számát tekintve, a múlt héten is „ikszelt”. Vendégként november 13. óta minden bajnoki mérkőzése döntetlenre végződött.

TISZAKÉCSKEI LC–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Városi Sportcentrum, 15.00)

A Tiszakécske a legutóbbi két bajnokiját elveszítette, a legutóbbi három hazai mérkőzésén nem tudott nyerni. A legutóbbi alkalommal, két hete kapott ki és maradt szerzett gól nélkül. A Siófok tavasszal eddig mindössze egy bajnoki mérkőzését veszítette el, idegenben még veretlen, sőt, legutóbb, a szegedi Szent Gellért Fórumban győzni tudott.

FC AJKA–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Városi Sportcentrum, 15.00)

Az Ajka egyike annak a négy csapatnak, amelyik kétszer is nyert a legutóbbi két fordulóban, ezzel fellépett az ötödik helyre, sőt azonos pontszámmal áll a negyedik Gyirmóttal. Pályaválasztóként viszont mindhárom eredménytípusból egyet ért el eddig 2023-ban. A Haladás három ponttal gyűjtött eddig kevesebbet, mint riválisa, egy hete győzött a Tiszakécskét fogadva. Idegenben a legutóbbi két bajnokiján súlyos vereséget szenvedett Szegeden és Soroksáron.

PÉCSI MFC–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, PMFC Stadion, 15.00)

A Pécs a harmadik helyen áll, kilenc ponttal az MTK mögött. A legutóbbi fordulóban, három hét után, ismét nyerni tudott. Pécsen november 27. óta nem győzött a Merkantil Bank Ligában. Az ETO nyolcadik, a legutóbbi fordulóban kikapott, mégpedig otthon, az Ajkától. Idegenben augusztus 14. óta csak egyszer, Budafokon kapott ki.

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK
(Hétfő, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.00)

A második helyezett találkozik az elsővel, mégpedig úgy, hogy győzelme esetén, hosszú hónapok után először, ismét a tabella tetejére ugrik. A kék-fehérek élére október 23-án tért vissza Horváth Dávid, négy nappal később a kék-fehérek még „csak” döntetlent játszottak Kazincbarcikán, de azóta sorozatban nyolc mérkőzésüket nyerték meg a Merkantil Bank Ligában, az eddigi hat 2023-as fordulóban még gólt sem kaptak. Hetvenkét szerzett gólnál járnak. Az elmúlt heteket tekintve egyetlen valós riválisuk a Diósgyőr, amely egyszer, éppen Kazincbarcikán – ahol az MTK sem nyert – megbotlott, ellenben december 3-tól számolva, az összes többi mérkőzését megnyerte.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS