A Puskás Akadémia látogat a Groupama Arénába

2023. március. 10., 09:51   |    

A Puskás Akadémia látogat a Groupama Arénába

Két napon, szombaton és vasárnap rendezik a 23. fordulót az OTP Bank Ligában. A listavezető és a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli Európa-liga-mérkőzés után a visszavágóra készülő Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadja.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Várkerti Stadion, 14.30)

A keleti derbi tétje: előz-e a DVSC, bekerül-e az idény során először az első három helyezett közé. A szabolcsiak november 5. óta mindössze egyszer, az Újpest ellen nyertek. Pályaválasztóként október 8. óta csak a lila-fehéreket győzték le. Tavasszal eddig hét pontot szereztek, ezzel szemben a DVSC tizenegyet, kizárólag a Ferencvárostól kapott ki. Vendégként október 9. óta hat bajnoki mérkőzéséből csak egyet, a Puskás Akadémia ellenit veszítette el. Viszont a Kisvárda ellen még nyeretlenek az OTP Bank Liga 2022–2023-as idényében, az első fordulóban 2-2-re végeztek a Várkerti Stadionban, majd a Nagyerdőben 3-2-re kikaptak.

PAKSI FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Paksi FC Stadion, 17.00)

Magára talált Bognár Györggyel a Paks, a legutóbbi két fordulóban egyedüliként szerzett hat pontot. Pályaválasztóként legutóbb legyőzte a ZTE-t, előtte viszont három meccsen nyeretlen maradt Pakson. A MOL Fehérvár nagyon fontos három pontot szerzett a múlt héten a Vasas ellen Sóstón, ez volt az első tavaszi sikere. Részben ebből is következően az idegenbeli mérleg nem jó, a legutóbbi négy bajnoki meccsét idegenben egytől egyig elveszítette, mégpedig kivétel nélkül 2-1-re. A Paks a legutóbbi három hazai mérkőzését megnyerte a MOL Fehérvár ellen. A Vidi 2019 óta nyeretlen Pakson.

BUDAPEST HONVÉD–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Bozsik Aréna, 19.30)

A Honvéd is az előző fordulóban szerezte meg az első 2023-as győzelmét, mégpedig hazai pályán, a Puskás Akadémia ellen. Mindazonáltal a hazai mérleg nem túl acélos, az elmúlt 365 napban mindössze két hazai bajnokiját nyerte meg a Honvéd. A ZTE ugyancsak egy OTP Bank Liga-találkozóját tudta eddig idén megnyerni, otthon, a MOL Fehérvár ellen. Ugyanakkor akadt már idegenbeli bravúrja, csak nem a bajnokságban, hanem a MOL Magyar Kupában: 4-1-es győzelemmel jutott tovább Mezőkövesden. A mostani szezonban, az egymás elleni párharcokban mindkétszer a vendég győzött.

KECSKEMÉTI TE–VASAS FC
(Vasárnap, Széktói Stadion, 14.05)

Az első fordulóban találkozott egymással legutóbb a Széktói Stadionban a két csapat, a két újonc. Döntetlent játszottak, de azóta alaposan kinyílt az olló: a KTE nagyon magabiztosan tartja a második helyét a tavaszi idényben is, november 5. óta veretlen az OTP Bank Ligában. A Vasas, amely három játékosát (Feczesin Róbertet, Radó Andrást és Márkvárt Dávidot) is a második csapathoz száműzte a hét elején, az utolsó helyen áll a tabellán, három pont a hátránya a tizenegyedik helyezett Bp. Honvéd mögött. A KTE még veretlen a Széktói Stadionban a mostani bajnoki idényben.

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 16.00)

Az Újpest a legutóbbi két mérkőzésén döntetlent játszott, mind a kettőn győzelmi esélyt szalasztott el – a plusz négy ponttal a lilák a középmezőny aljához tartoznának. A Szusza Ferenc Stadionban négy mérkőzés óta veretlen, de csak kettőt nyert meg ezekből. A Mezőkövesd még sem a bajnokságban, sem a Magyar Kupában nem veszített mérkőzést 2023-ban, legutóbb a Groupama Arénából vitt el egy pontot. Vendégként idén eddig csak a Fraditól kapott gólt. 

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Pancho Aréna, 18.15)

A Ferencvárosnak sok a sérültje, s kimondatlanul is nyilván legalább annyira figyel majd a Leverkusen elleni visszavágóra, mint a bajnokira, miközben természetesen a Puskás Aréna elleni mérkőzés is fontos. A hazai mérleg elmarad a várakozástól, az eddigi négy idei bajnoki meccsből három döntetlenre végződött. A Puskás Akadémia nagyon jól tartotta magát az első fordulóban, még az sem túlzás, hogy nyerési esélye volt, ám végül kikapott. A legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt, idén eddig mindössze egyszer tudott nyerni. Idegenben október 9. óta nyeretlen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS