A rangadók előtti kényelmes jegyvásárlás a cél

2013. augusztus. 07., 14:54   |    

A rangadók előtti kényelmes jegyvásárlás a cél

A jegyvásárlás, jegyelővétel lehetőségeinek kérdése volt a témája a kedden az MLSZ-ben tartott többoldalú megbeszéléseknek. Az érintett OTP Bank Ligában szereplő klubok kialakították szurkolóközpontú, összehangolt jegyértékesítési stratégiájukat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség még a bajnoki rajt előtt kezdeményezte a klubok képviselőinek személyes részvételével megtartott megbeszéléseket azzal a szándékkal, hogy kialakuljon a korábbinál kényelmesebb, szurkolóközpontú, összehangolt jegyértékesítés gyakorlata az OTP Bank Ligás kiemelt mérkőzésein, rangadóin. A múlt héten a Ferencváros és a Videoton FC egyeztetése nyitotta a sort, a hosszútávú cél pedig az, hogy a klubok – a szövetség bevonása nélkül is – folyamatosan egyeztessenek a nagyobb érdeklődést kiváltó mérkőzések előtt a vendégszektorok méretének, kialakításának és a jegyeladás feltételeinek kérdéseiről.

A szombati kiemelt mérkőzés kapcsán a hazai Győri ETO FC illetve a vendég Ferencváros illetékesei arról egyeztek meg, hogy a határon túli és a vidéki ETO- illetve Ferencváros-szurkolókra is tekintettel alakítják ki jegyértékesítési rendszerüket. Az ETO szimpatizánsok az ETO Shopban, Győrött a Baross úti Látogatóközpontban juthatnak hozzá a jegyekhez, valamint az eto.hu oldalán online módon is megvásárolhatják azokat. A Győr a másnapi, Bayern München elleni meccs jegyeit vásárlók számára kínál kedvezményes belépést, a kombinált jegyeket azonban csak az ETO Shopban lehet megvenni. A Győri ETO közleménye a jegyvásárlásról

Az MLSZ korábbi közbenjárásának köszönhetően a Győri ETO 1600 fősre bővítette a vendégszektort, amelybe - akárcsak a hazai szektorokba - elővételben is megválthatóak a belépők: Budapesten az Üllői úton, a klub jegyelővételi és regisztrációs irodájában. Az eto.hu közleménye szerint "amennyiben indokolt, a mérkőzés napján a találkozó előtt 3 órával, vagyis 18 órakor kinyit a vendégpénztár – erről mindkét klub egységesen pénteken napközben ad tájékoztatást a szurkolók számára".

A klubok felelős hozzáállásának köszönhetően sikeres volt az egyeztetés a hétvégi fővárosi rangadó, az Újpest FC–Budapest Honvéd összecsapás kapcsán is a klubok között. Az újpesti szurkolók elővételben kedvezményesen vásárolhatnak jegyeket, míg Kispesten pénteken (16 és 19 óra között) és szombaton (10 és 14 óra között) lehet belépőket váltani a Bozsik Stadionnál, a helyszínen, a Szusza Ferenc Stadionnál nem lehet majd jegyet venni a vendégszektorokba. A hazai klub jegyinformációkat tartalmazó közleménye ITT olvasható:. A Honvéd honlapja pedig ezt a cikket jelentette meg a jegyvásárlással kapcsolatban.

Az MLSZ, a várhatóan nagyszámú szurkoló érdekében, a vasárnapi DVSC-Teva–Diósgyőri VTK meccs apropóján is egyeztetést kezdeményezett, különös tekintettel arra, hogy a kelet-magyarországi rangadó lesz az első olyan bajnoki mérkőzés Debrecenben, amelyre már vonatkozik a jogszabályi előírás, azaz névszerinti beléptetés szükséges. A megbeszélésen a szervező DVSC vezetése a megkeresés ellenére nem vett részt, így egyeztetés hiányában a szurkolók a hazai klub illetékeseitől érdeklődhetnek a jegyvásárlás részleteiről. A szakmai előkészítés azért is fontos lett volna, mert a szurkolók megfelelő tájékoztatása, és rendezői, többoldalú előkészítés hiányában az új gyakorlat nem egyszerűbbé, hanem nehezebbé teheti a szurkolók érdekében kialakított biztonsági rendszer. Ez pedig ellentétes az MLSZ elképzeléseivel.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS