Az éllovashoz látogat a Szeged, Győrbe utazik a Vasas

2024. március. 16., 19:17   |    

Az éllovashoz látogat a Szeged, Győrbe utazik a Vasas

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 25. fordulójának mind a kilenc mérkőzését. A listavezető Nyíregyháza a második feljutó helytől csupán egy pontnyira álló Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadja.

BFC SIÓFOK–FC AJKA
(Vasárnap, Siófok, 14.00)
A Siófok a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, csak a 16. helyen áll a táblázaton. November eleje óta csak egy hazai meccsét nyerte meg, a Kazincbarcika ellen, még a jó tavasz eleji sorozata idején. Az Ajka legutóbb döntetlent játszott a Vasas otthonában, előtte az összes addigi tavaszi mérkőzését megnyerte a Merkantil Bank Ligában. A tizedik helyen áll.

GYIRMÓT FC GYŐR–VASAS FC
(Vasárnap, Győr-Gyirmót, 14.00)
A Gyirmót hosszú hetek után szenvedett vereséget, kikapott Kazincbarcikán. Maradt a hatodik helyen. Pályaválasztóként tavasszal eddig három bajnokin hét pontot gyűjtött. A Vasas pontszámban beérte a második helyen álló Győri ETO-t. A legutóbbi hét idegenbeli bajnokiján veretlen maradt, háromszor nyert, négyszer döntetlent játszott.

BVSC-ZUGLÓ–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Zugló, 14.00)
A zuglóiak a legutóbbi négy mérkőzésükön hét pontot szereztek, ezzel már a 13. helyen állnak. A Szőnyi úton eddig mind a három idei hazai bajnokijukat megnyerték. A Kazincbarcika a múlt héten 1-0-ra megverte a Gyirmótot, a nyolcadik helyen áll. Idegenben – november eleje óta – a PMFC elleni mérkőzésétől eltekintve, minden mérkőzését elveszítette.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Kozármisleny, 14.00)
A Kozármisleny ötödik, de öt ponttal lemaradt az éppen előtte álló Szeged-Csanád mögött. Pályaválasztóként a legutóbbi két találkozóját megnyerte. A Mosonmagyaróvár továbbra is utolsó, a múlt héten is kikapott, mégpedig 1-0-ra a Csákvártól. Idegenben mind a három idei meccsét 1-0-ra veszítette el.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Balmazújváros, 14.00)
A forduló rangadóján az első a negyedikkel játszik. A Nyíregyháza a legutóbbi két fordulóban öt pontot veszített, de így is kilenc pont az előnye a Győri ETO és a Vasas, tíz a Szeged-Csanád előtt. A balmazújvárosi albérletben május 21. óta veretlen – két döntetlen mellett az összes bajnokiját megnyerte –, ám akkor éppen a szegediektől kapott ki. A Tisza-parti gárda a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot gyűjtött. Idegenben november eleje óta nem kapott gólt!

BUDAPEST HONVÉD–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Kispest, 14.00)
A 12. helyen álló Honvéd a legutóbbi fordulóban megtörte nyeretlenségi sorozatát, Győrben győzött 1-0-ra, az ETO ellen. A Bozsik Stadionban a legutóbbi négy bajnokiján összesen három pontot szerzett. A Soroksár kiváló formába lendült, a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, feljött a hetedik helyre. Igaz, november 5. óta vendégként csak Csákváron győzött.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)
A Csákvár 30 pontos, de az utóbbi időben csak idegenben volt sikeres. Otthon a legutóbbi három alkalommal kikaptak. A PMFC egyre inkább visszaesik, bár a legutóbbi fordulóban legalább döntetlent ért el, a vereségek után. Idén eddig kétszer játszott idegenben, a Gyirmóttól és a Vasastól is vereséget szenvedett.

TISZAKÉCSKEI LC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)
Két hely, de nyolc pont választja el a két csapatot. A Tiszakécske a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot. A Budafok is rossz sorozatban volt, egészen a legutóbbi fordulóig, amikor nagy bravúrral legyőzte a listavezető Nyíregyházát.

SZOMBATHELYI HALADÁS–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)
A Haladás nagyszerű formába lendült, a legutóbbi három fordulóban csak nyert, pályaválasztóként ugyan két döntetlennel kezdte a 2024-es évet, de azóta sorozatban négyszer is nyerni tudott. A legutóbbi három fordulóban hat ponttal többet szerzett, mint az ETO. A győriek az eddigi tavaszi mérkőzéseiken a megszerezhető pontok egyharmadát gyűjtötték csak be.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS